Verstappen in de top vier best betaalde sporters ter wereld: 'Hij verdient meer dan Mbappé' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen in de top vier best betaalde sporters ter wereld: 'Hij verdient meer dan Mbappé'

Verstappen in de top vier best betaalde sporters ter wereld: 'Hij verdient meer dan Mbappé'

Max Verstappen is één van de best betaalde sporters onder 25 jaar ter wereld. De website heeft een lijst opgesteld van jonge sporters waar Verstappen op plek vier staat en alleen enkele basketballers en een bokser voor zich moet dulden.

Verstappen tekende na zijn wereldtitel van vorig seizoen een nieuw contract bij Red Bull Racing wat hem tot en met 2026 aan het team verbindt. De deal is niet alleen een goede zaak voor het Oostenrijkse team, want ook Verstappen zelf pikt een graantje mee. Het salaris van de Nederlander is flink opgehoogd en de Nederlander krijgt nu, na Lewis Hamilton, het hoogste salaris van alle Formule 1-coureurs.

Verstappen ontvangt 37 miljoen euro per jaar

Als we de statistieken van de sportwebsite Sportico moeten geloven, verdient Verstappen meer dan topvoetballer Kylian Mbappé. De Fransman verdient naar verluidt 30,2 miljoen aan salaris tegenover 37 miljoen euro voor de Red Bull-coureur. Het totale inkomen van Verstappen wordt door de website geschat 22 miljoen euro minder te zijn dan dat van NFL-ster Josh Allen, de nummer één in de lijst van 's werelds best betaalde sporters onder 25 jaar.

De Formule 1 heeft een groot aantal andere goed betaalde coureurs onder de 25 jaar. Lando Norris, 22, verdient zo'n 24 miljoen euro per jaar en Charles Leclerc, 24, verdient 11 miljoen euro bij Ferrari. Aston Martin's Lance Stroll, 23, verdient 9,6 miljoen euro, terwijl Mercedes' George Russell, 24, en Alpine's Esteban Ocon, 25, elk 4,8 miljoen euro verdienen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws