Hughes ziet Verstappen in Singapore opnieuw zegevieren: 'Ferrari maakt weinig kans' Formule 1
Formule 1

Hughes ziet Verstappen in Singapore opnieuw zegevieren: 'Ferrari maakt weinig kans'

Hughes ziet Verstappen in Singapore opnieuw zegevieren: 'Ferrari maakt weinig kans'

Mark Hughes verwacht dat Max Verstappen komend weekend in Singapore zijn zesde overwinning op rij gaat boeken. De Red Bull Racing-coureur verkeert in een uitstekende vorm en Hughes ziet daarom weinig kansen voor naaste belager Ferrari. Toch schrijft de Brit het Italiaanse team niet bij voorbaat af.

'Verstappen is overal favoriet nu', aldus Hughes in de podcast van The Race, doelend op de resterende races van dit seizoen. 'Maar als je de recente prestaties van de twee teams (Red Bull en Ferrari, red.) naast elkaar legt, dan heeft Ferrari hier in Singapore en mogelijk in Brazilië nog wel een kans.' De overige races zullen in zijn ogen een makkelijke prooi zijn voor Verstappen.

Hughes geeft Charles Leclerc en Carlos Sainz dus wel een kans tegen de regerend wereldkampioen, al realiseert hij zich ook meteen dat het team van Ferrari echt een stap moet zetten om de foutenlast tot een minimum te beperken. 'Voor Ferrari zal alles dan wel moeten kloppen tegen een team dat nagenoeg alles goed doet.'

Hughes niet erg hoopvol voor Mercedes

Mercedes heeft de afgelopen wedstrijden enorme progressie geboekt en zelf zijn ze dan ook behoorlijk optimistisch over hun kansen op het Marina Bay-circuit. Hughes dicht Mercedes echter weinig kansen toe. 'Ze hebben een slechte balans in de auto. Dat ligt aan het concept van de bolide. Je kunt misschien wel downforce hebben en snelheid in de langzame bochten maar als je zo stuitert, dan heeft dat effect op de banden. Ik denk dat ze het al erg goed doen als ze in de buurt van Ferrari komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws