Van Buren vindt dat Marko moet worden vergeven: 'Wat is dan het eindstation?' Formule 1
Formule 1

Van Buren vindt dat Marko moet worden vergeven: 'Wat is dan het eindstation?'

Van Buren vindt dat Marko moet worden vergeven: 'Wat is dan het eindstation?'

Onlangs heeft Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, voor opschudding gezorgd met zijn opmerking over Sergio Pérez en diens 'Zuid-Amerikaanse' achtergrond. Hoewel Marko zijn excuses heeft aangeboden en Pérez deze ook heeft aanvaard, is zijn opmerking nog lang het gesprek van de dag gebleven.

De opmerking van Marko kwam ter sprake in het programma In de Slipstream, waar Kees van de Grint zijn afkeuring uitsprak: ‘Het is een domme opmerking, daar zijn we het over eens.’ Hij benadrukte dat afkomst en huidskleur er niet toe doen in de autosport en dat Marko's opmerking feitelijk onjuist was. Van de Grint benoemd legendarische Zuid-Amerikaanse coureurs zoals Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet en Ayrton Senna, die allemaal bewezen hebben dat ze zich volledig kunnen concentreren op kwalificaties en races. Van de Grint concludeert dat Marko's opmerking ongegrond was.

Vergeven en vergeten

Rudy van Buren, een simcoureur bij Red Bull, voegt zich bij het gesprek en benadrukt de complexiteit van het moderne tijdperk en de voortdurende discussie rond dergelijke uitspraken. Hij zei: ‘Tegenwoordig kan je niks meer zeggen, dat is ook een probleem van de huidige tijd.’ De simcoureur voegt hier aan toe: 'Is de opmerking fout? Dat is de discussie niet, maar als hij officieel in het gezicht van Pérez zijn excuses heeft aangeboden en Pérez zegt dat het goed is zo, dan is de kous af en gaan we verder. Dan moet het gewoon stoppen.' Hij bekritiseert het voortdurende gesprek en de hype rondom de opmerking. Van Buren stelde de vraag: ‘Wat is dan het eindstation?’ en benadrukte dat het niet constructief is om te blijven graven in een verontschuldiging die al is gemaakt.

De uitspraak van Marko heeft ongetwijfeld controverse veroorzaakt en verdeelde meningen opgeroepen in de Formule 1-gemeenschap. Het benadrukt ook het belang van verantwoordelijkheid nemen voor uitspraken en het effect ervan op anderen, vooral in een sport met een wereldwijd publiek en een diverse groep coureurs. In het geval van Pérez lijkt hij de verontschuldigingen van Marko te hebben aanvaard en de kwestie te willen afsluiten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws