Pérez hoopt Europees drieluik goed af te sluiten: 'Terugkeren naar de vorm die we zouden moeten hebben' Formule 1
Formule 1

Pérez hoopt Europees drieluik goed af te sluiten: 'Terugkeren naar de vorm die we zouden moeten hebben'

Pérez hoopt Europees drieluik goed af te sluiten: 'Terugkeren naar de vorm die we zouden moeten hebben'

Sergio Pérez hoopt tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië sterker terug te komen nadat hij op P8 finishte in Oostenrijk. De Mexicaan weet dat hij al een tijdje niet rijdt op het niveau dat Red Bull Racing van hem verlangt en wil het 20-jarig bestaan van de Oostenrijkse renstal deze week eer aandoen. Pérez gaat ervan uit een beter weekend te hebben.

Pérez heeft het al een tijdje moeilijk betreffende de performance. De Mexicaan mistte een paar keren Q3 tijdens de kwalificaties en zelfs als hij Q3 bereikt weet hij de laatste tijd niet naar voren te komen. In Oostenrijk startte hij als achtste, en kwam hij ook als achtste over de streep. Ondertussen kon zijn teamgenoot Max Verstappen een lekke band krijgen, een pitstop maken, en alsnog voor Pérez op de baan belanden. In de slotfase van de race werd hij ingehaald door Nico Hülkenberg. Kortom: geen ideale zondag in Spielberg. De 34-jarige uit Guadalajara legde uit dat het door schade aan zijn auto kwam.

Tijdens de openingsronde kwam hij in contact met Oscar Piastri en Charles Leclerc. 'Oostenrijk was erg teleurstellend; de performance werd al vroeg beïnvloed door aanzienlijke schade en dat compromitteerde mijn race', zegt Pérez in de preview van Red Bull. 'Het was gaan ideaal weekend', concludeert de Mexicaan. 'We hadden enkele verbeteringen doorgevoerd van zaterdag op zondag, dus het was frustrerend om dat niet op de baan te kunnen zien. We hebben gewerkt aan de analyse van veel dingen, om ervoor te zorgen dat we het hele weekend in Silverstone de snelheid hebben.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

sergio perez 2121 helm
Pérez zal met name een goede kwalificatie moeten hebben in Silverstone. 

Goed weekend cruciaal voor Pérez

Een weekend waarin hij wat meer punten scoort kan op dit moment geen kwaad voor de Red Bull-coureur. Pérez staat vijfde in het kampioenschap met 118 punten, op slechts zes punten voor Piastri. Nog een keer een weekend waarin Piastri op het podium belandt en Pérez buiten de top vijf zit, en hij wordt ingehaald door de Australiër. Ook George Russell ligt op de loer. De Brit heeft 111 punten en scoort de laatste tijd ook goed. 'We hebben een speciale livery voor deze race, de auto ziet er extra speciaal uit, en ik wil ervoor zorgen dat ik dit eer aandoe met een beter resultaat, terugkerend naar de vorm die we zouden moeten hebben', klinkt Pérez.

In Silverstone viert Red Bull namelijk haar twintigste jaar in de Formule 1, en aangezien er veel Britse mensen bij het team werken en het hoofdkwartier op 1,5 uur rijden van Silverstone ligt, voel het als een thuisrace voor de Oostenrijkse renstal. 'We zijn dicht bij de huizen van alle mensen die zo hard werken en bijdragen aan Red Bull Racing. Het zal een speciale race voor ons allemaal zijn', sluit Pérez af. Red Bull zal op woensdag de speciale livery onthullen. Op welk tijdstip is echter niet bekend. Het team plaatste op haar sociale kanalen slechts een klein voorproefje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws