Pérez witheet op Verstappen: 'Als hij twee wereldtitels heeft, is dat door mij' Formule 1
Formule 1

Pérez witheet op Verstappen: 'Als hij twee wereldtitels heeft, is dat door mij'

Pérez witheet op Verstappen: 'Als hij twee wereldtitels heeft, is dat door mij'

Sergio Pérez kende een moeilijke race, maar na afloop ging het vooral over de boordradio's van hem en Max Verstappen. De Mexicaan hoopte de zesde plaats terug te krijgen van de Nederlander, maar laatstgenoemde weigerde en vertelde dat hij daar zijn redenen voor heeft. Pérez weet niet wat die redenen zijn, maar is witheet dat Verstappen hem niet voorbij heeft gelaten na alles wat hij voor de wereldkampioen gedaan heeft.

Na afloop laat Pérez bij Sky Sports weten dat er tegen hem verteld werd dat Verstappen hem voorbij zou laten. Niets bleek echter minder waar, want de Nederlander weigerde zijn teamorders en reed voor de Mexicaan over de finish. 'Er werd mij verteld dat ik de positie zou krijgen. Ik weet niet wat de communicatie was van zijn kant', zo laat hij weten niet precies te weten wat er tegen Verstappen is gezegd.

Feit is in ieder geval dat de Mexicaan witheet is over de keuze van de Nederlander. Pérez is ervan overtuigd dat hij Verstappen aan zijn wereldtitels heeft geholpen en verwijt dat zijn teamgenoot nu niet iets terugdeed voor hem. 'Ik weet niet waar hij het over heeft. Dat moet je aan hem vragen', antwoordt hij, om er bij FOX nog aan toe te voegen: 'Ik begrijp niet waarom hij mij de positie niet heeft gegeven, na alles wat ik voor hem heb gedaan. Als hij twee wereldtitels heeft, is dat door mijn hulp.'

Blik op Abu Dhabi

Doordat Verstappen voor Pérez bleef, gaan de Mexicaan en Charles Leclerc met een gelijk aantal punten de laatste race in. In Brazilië was het tempo er niet, dus hoopt de Red Bull-coureur dat in Abu Dhabi de snelheid er wel is, zodat hij alsnog de tweede plaats in het kampioenschap binnen kan slepen. 'We gaan ons best doen in Abu Dhabi. We hadden geen pace hier, maar we moeten de vorm hervinden in Abu Dhabi.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws