Voormalig Formule 1-coureur sprakeloos: 'Alsof de RB19 een verlengstuk is geworden van zijn lichaam' Max Verstappen
Max Verstappen

Voormalig Formule 1-coureur sprakeloos: 'Alsof de RB19 een verlengstuk is geworden van zijn lichaam'

Voormalig Formule 1-coureur sprakeloos: 'Alsof de RB19 een verlengstuk is geworden van zijn lichaam'

Volgens Jacques Villeneuve passen de RB19 en Max Verstappen zo goed bij elkaar, dat het lijkt alsof zijn auto zijn tweede huid is geworden. Ook in Zandvoort was de Nederlander een maatje te groot voor iedereen, en dus merkte de kampioen van 1997 op hoe onaantastbaar Verstappen is. Het is net alsof de RB19 een verlengstuk van zijn lichaam is geworden.

Verstappen zette vroeg in het seizoen zijn zegereeks in en heeft inmiddels al negen keer achter elkaar gewonnen. Hij rijdt op een niveau dat bijna onmenselijk lijkt. Volgens Villeneuve is hij net een machine. 'Zelfs Hamilton had in zijn dominante jaren altijd een paar mindere races, dat heeft Max niet. Ik heb dit nog nooit bij een andere coureur gezien', looft Villeneuve bij de NOS, die eerder ook al zeer te spreken was over Zandvoort zelf, maar nog meer genoten heeft van het optreden van Verstappen. Op zijn thuiscircuit waren er veel mensen die hoge verwachtingen van hem hadden, zelfs de koninklijke familie was aanwezig.

Verstappen leek er niet van op te kijken, maar Villeneuve zag dat het hem wel wat deed. 'Dat zag je op zijn gezicht, toen al die mensen het Nederlandse volkslied zongen. Dat is een groots moment. De koninklijke familie was er ook voordat hij in zijn auto stapte. Mensen verwachten zoveel van hem, en dat moet je wel voelen', denkt Villeneuve. 'Andere coureurs zouden onder die druk bezwijken, maar Max niet. Het is alsof de auto een verlengstuk is geworden van zijn lichaam. De auto voelt als een tweede huid, alles klopt en alles gaat vanzelf. Ieder onderdeel reageert zoals je hoopt, dat is het beste gevoel dat je als rijder kan hebben.'

Villeneuve heeft Verstappen altijd al bewonderd: 'Zijn talent was toen al overduidelijk'

In de eerste seizoenen in de Formule 1 kreeg Verstappen veel kritiek vanwege zijn agressieve rijstijl. Daardoor was hij niet bij iedereen zo populair. Volgens Villeneuve ging de gretigheid wellicht wel eens te ver. 'Dat zagen we toen misschien niet omdat hij toen nog een tiener was. Max reed minder berekenend, hij zocht de limieten op zonder na te denken over wat er zou gebeuren als hij erover heen ging', zegt Villeneuve. 'Maar zijn talent was toen al overduidelijk, we moesten alleen nog zien hoe het zich zou ontwikkelen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws