Buitenlandse media vergelijken Verstappen met 'ongeduldige' Senna in 1988: 'Veel volwassener geworden' Formule 1
Formule 1

Buitenlandse media vergelijken Verstappen met 'ongeduldige' Senna in 1988: 'Veel volwassener geworden'

Buitenlandse media vergelijken Verstappen met 'ongeduldige' Senna in 1988: 'Veel volwassener geworden'

Max Verstappen schreef afgelopen weekend geschiedenis door de GP van Italië als winnaar af te sluiten. De Red Bull Racing-coureur boekte in Monza zijn tiende zege op rij en is daarmee de houder van het record, dat hij tot aan het Italiaanse raceweekend nog moest delen met Sebastian Vettel. Verstappen moest er in het hol van de leeuw echter wel een felle strijd met Ferrari-coureur Carlos Sainz voor leveren, maar hield het hoofd koel en verschalkte de thuisfavoriet van de Tifosi in de vijftiende ronde. De tweevoudig wereldkampioen verdween daarna aan de horizon en voegde andermaal een overtuigende zege toe aan zijn toch al rijkgevulde palmares. Ook de buitenlandse media beloonde de Nederlander met een uitstekend rapport, al waren de Britse media andermaal wat voorzichtiger in hun beoordelingen.

Auto, Motor, und Sport (Duitsland) - 10

Het Duitse medium Auto, Motor, und Sport is lovend over het optreden van Verstappen in Monza, waar hij zich in de strijd met de twee coureurs van Ferrari zeer volwassen toonde. Een tien was dan ook het enige logische cijfer. Journalist Michael Schmidt maakte daarnaast een vergelijking met een andere grootheid uit de sport: Ayrton Senna. 'De winning streak van McLaren eindigde hier 35 jaar geleden in Monza. Senna werd ongeduldig bij het op een ronde zetten van Jean-Louis Schlesser', aldus Schmidt. De Braziliaan haalde de finish niet en Ferrari-coureurs Gerhard Berger en Michele Alboreto maakten er onder luid gejuich van de Tifosi een dubbelzege voor Ferrari van.

Verstappen hield het hoofd afgelopen zondag echter wel koel en wist zich uit de Ferrari-sandwich te wurmen en de zege naar huis te rijden. Met zijn volwassen optreden oogstte de Nederlander veel lof. 'In 2023 had Verstappen zenuwachtig kunnen worden achter de Ferrari van Sainz. Hij was sneller, maar kon er niet voorbij komen. De Nederlander is echter volwassener geworden. Hij nam de tijd en toen hij de achterbanden van de Ferrari steeds verder zag slijten, wist hij dat het slechts een kwestie van tijd was voordat Sainz een fout zou maken. In de vijftiende ronde was het zover. Sainz maakte een remfoutje in de eerste chicane en Verstappen passeerde.

La Gazzetta dello Sport (Italië) - 10

Ook de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport vond een tien voor de Nederlander niet meer dan op zijn plaats. 'Hij is zo gewend om te winnen dat hij precies weet wanneer hij risico's moet nemen en wanneer hij geduldig moet zijn. Een klein foutje van Sainz en hij was verdwenen, de twee Ferrari-coureurs ver achter zich latend. Met de tiende zege op rij overtrof hij het record van Vettel en daarmee schreef hij geschiedenis', schrijft het Italiaanse medium.

The Race (Groot-Brittannië) - 2e

Waar Verstappen op het circuit nagenoeg altijd op de eerste positie eindigt, daar is hij in de rangschikking van de The Race juist vrijwel standaard op P2 terug te vinden, achter Carlos Sainz. Dat is ook na het GP-weekend in Monza niet anders. Volgens Edd Straw verdiende Sainz ditmaal de eerste plek vanwege een fenomenale kwalificatie en de bereidheid om alles te geven in het gevecht met de coureurs van Red Bull. Toch had de journalist zeker ook lovende woorden over Verstappen. 'Hij was er altijd van overtuigd dat hij de Ferrari's zondag kon hebben en was tevreden met zijn optreden in de kwalificatie. De snelheid op de rechte stukken maakte het moeilijk om Sainz te passeren, maar zelfs toen hij even klem zat, leek de overwinning nooit in het geding te komen. Hij had de situatie, zoals altijd, volledig onder controle', schrijft Straw.

Autosport (Groot-Brittannië) - 9

Van Autosport.com kreeg Verstappen geen tien, maar een negen. 'Hij was geduldig in zijn jacht op de zege, hield de steeds verder slijtende banden van Sainz goed in de gaten en berekende zo het juiste moment om toe te slaan. Hij greep het moment in de vijftiende ronde, toen Sainz zijn remmen blokkeerde, gelijk aan en koos de juiste lijn door de Curva Grande om het onvermijdelijke te voltooien. Hij bouwde later voldoende marge op om de dreiging van een undercut af te weren. Later in de race liet hij het tempo zakken om zijn banden te sparen', aldus Autosport.com.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws