Knoors rekent Verstappen niet tot de grootheden van de F1: 'Hij zet een nieuwe standaard' Opinie
Opinie

Knoors rekent Verstappen niet tot de grootheden van de F1: 'Hij zet een nieuwe standaard'

Knoors rekent Verstappen niet tot de grootheden van de F1: 'Hij zet een nieuwe standaard'

Max Verstappen boekte afgelopen weekend op het iconische circuit van Monza zijn tiende achtereenvolgende zege in de Formule 1. Nog nooit wist een coureur dit in de koningsklasse van de autosport te presteren en Ernest Knoors spreekt dan ook van een knappe prestatie. Volgens de voormalig ingenieur van Ferrari lijkt het er misschien wel gemakkelijk uit te zien, maar dat is het zeker niet. Wat Verstappen momenteel laat zien is van een ongekend hoog niveau. Knoors vindt niet dat de Nederlander tot de grootheden van weleer moet worden gerekend, hij zet namelijk een nieuwe standaard.

In de week voorafgaand aan de GP van Italië werd er constant gesproken over een mogelijke tiende opeenvolgende zege van Verstappen. Mocht de coureur van Red Bull Racing op zondag als eerste worden afgevlagd dan zou hij iets unieks presteren. Maar zo eenvoudig als het klinkt, was het niet. Zaterdag moest de regerend wereldkampioen de poleposition laten aan Carlos Sainz, die gesteund werd door de Tifosi. Een dag later maakte Sainz al snel duidelijk dat hij alles zou geven om de Italiaanse fans een Ferrari-zege te bezorgen, maar Verstappen liet zich niet gek maken. De Nederlander hield de druk er constant op bij zijn voormalige teamgenoot en na een kleine fout van Sainz in de vijftiende ronde, nam hij de koppositie over om deze vervolgens niet meer af te staan. En dus was de tiende achtereenvolgende zege een feit en zette Verstappen weer een record op zijn naam.

Knoors heeft genoten van het optreden van de regerend wereldkampioen in Monza en hij benadrukt hoe bijzonder de prestaties van de WK-leider zijn. 'Om een race te winnen moet je perfect presteren op zondagmiddag. En om er tien te winnen, moet je dat onder alle omstandigheden tien keer herhalen met je hele team', zegt Knoors in de Formule 1-podcast van de NOS. 'Denk maar terug aan Zandvoort. Dat was verre van een simpele race en ook daar heeft hij wel zijn uitdagingen gehad, maar het lukt hem toch wel om nergens in een valletje te trappen en toch dat resultaat te behalen. En dat tien keer achter elkaar, dat is echt uniek. We hadden het er gisteren over dat hij tot de grootheden behoort, maar ik denk dat hij een nieuwe standaard zet voor grootheden, want dit heeft nog niemand gepresteerd.'

Meer races, dus mogelijkheid om meer te winnen

Presentator Jeroen Stomphorst constateert dat er tegenwoordig per seizoen wel meer races worden verreden en er dus ook meer gewonnen kan worden. Knoors kan daar echter niets mee. 'Ja, maar een Grand Prix winnen is nog altijd net zo moeilijk als vroeger. Je hebt weliswaar meer kansen om te winnen, maar om er tien achter elkaar te winnen...', maakt de oud-ingenieur zijn zin niet af. 'Een Grand Prix bestaat nog steeds uit vrije trainingen op vrijdag, een kwalificatie en een race op zondag. Het proces is nog steeds hetzelfde. Ik denk dat het, als je ziet hoe dicht de auto's nu bij elkaar zitten, tegenwoordig nog competitiever is en dat is het knappe van dit hele verhaal. En dan nog een keer: het is niet alleen Red Bull dat dit presteert. Als je naar Sergio kijkt, dan is het wel duidelijk dat een andere rijder er best wel moeite mee heeft, maar Max niet en dat is het unieke', aldus Knoors.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws