Verstappen krijgt bonuspunt in Franse media: 'Onmogelijk om niet de maximale score te geven' Formule 1
Formule 1

Verstappen krijgt bonuspunt in Franse media: 'Onmogelijk om niet de maximale score te geven'

Verstappen krijgt bonuspunt in Franse media: 'Onmogelijk om niet de maximale score te geven'

Max Verstappen won in Italië zijn tiende Grand Prix op rij, en volgens het Franse L'Équipe is er dan ook maar één cijfer dat bij die prestatie past: een 10. Verstappen brak een tien jaar oud record van Red Bull Racing-voorganger Sebastian Vettel, en heeft na veertien weekenden nog altijd een gemiddelde van 26 punten per weekend te pakken.

De voorsprong op teamgenoot Sergio Pérez, die ditmaal wel 'gewoon' de tweede plek pakte, is inmiddels opgelopen tot 145, terwijl de Mexicaan in Miami, waar de zegereeks van Verstappen geopend werd, nog de leiding in het kampioenschap had kunnen pakken door de race vanaf poleposition te winnen. Verstappen sloeg echter terug vanaf de negende startplek, en deelde een flinke dreun uit aan Pérez. Dat zou niet de laatste klap voor Pérez zijn, want twee weken later bleef Pérez na een kwalificatiecrash puntloos achter, waarna de achterstand in het kampioenschap alsmaar verder opliep.

In Italië moest Verstappen, vanaf de tweede plek, wel nog afrekenen met oud-teamgenoot Carlos Sainz, die met dertien duizendsten verschil poleposition pakte. 'Op basis van de race alleen zou de tweevoudig wereldkampioen vermoedelijk een negen verdiend hebben in Italië, net zoals een week eerder in eigen land. Verstappen kende een redelijke start, en nam daarna even de tijd om Sainz in te halen', zo somt L'Équipe op.

Recordreeks levert Verstappen passend cijfer op

De Franse krant deelt niet snel tienen uit, zoals wel blijkt uit het gegeven dat Verstappen ook na de Grand Prix van Nederland een negen kreeg. 'Het is echter onmogelijk om niet de maximale score te geven, nu hij de eerste coureur geworden is die tien keer op rij wint in de Formule 1, met de gewoonlijke overmacht. Zodra hij de Spaanse polesitter had ingehaald, maakte hij zich geen zorgen meer, en hij had zelfs de luxe om een klein probleem in de slotfase te managen. Dat probleem bleef zonder gevolgen aangezien hij zijn gewone marge alweer had opgebouwd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws