Windsor maakt Russell met de grond gelijk: 'Dit zou een schorsing van drie races moeten opleveren' Opinie
Opinie

Windsor maakt Russell met de grond gelijk: 'Dit zou een schorsing van drie races moeten opleveren'

Windsor maakt Russell met de grond gelijk: 'Dit zou een schorsing van drie races moeten opleveren'

Analist en voormalig teammanager Peter Windsor heeft ontzettend hard uitgehaald naar landgenoot George Russell. De 25-jarige Brit staat op zes strafpunten, maar dat hadden er volgens Windsor veel meer moeten zijn. Sterker nog, de 71-jarige Brit is van mening dat Russell eigenlijk een aantal races aan de zijlijn had moeten staan, maar dat hij telkens weer ontsnapt zonder straf omdat hij voorzitter is van de coureursvakbond.

De afgelopen vier Grands Prix is Russell elke keer bij incidenten betrokken geraakt, zo valt ook een luisteraar van de laatste YouTube-video van Windsor op. 'Komt George de laatste tijd goed weg met verschillende incidenten? Hij beschadigde de sidepod van Verstappen in Bakoe, stond niet correct in zijn startvak in Miami, hij sneed de bocht af bij de start van de Grand Prix van Spanje', zo luidt de opsomming. Het enige moment waar Russell dit seizoen wél voor bestraft werd is het gevaarlijk terugkomen op de baan in Monaco, waarbij de Mercedes-coureur met Sergio Pérez in aanraking kwam.

Windsor voegt daar nog een vijfde incident in vier races tijd aan toe. 'Dan is het bijna veroorzaken van een mega-ongeluk op het rechte stuk in Spanje tijdens de kwalificatie nog niet eens benoemd, met zijn teamgenoot', aldus Windsor. 'Dat was wat mij betreft het slechtste wat een racecoureur ooit kan doen', is het harde oordeel van de analist. 'Om op het rechte stuk van richting te veranderen terwijl iemand veel sneller gaat, en op het punt staat om je te passeren, en diegene dan te raken? Zo is Gilles Villeneuve overleden. Het is hetzelfde principe, en we hadden enorm geluk dat er geen groter ongeluk was. Lance Stroll deed exact hetzelfde in de Grand Prix van de Verenigde Staten vorig jaar, tegenover Fernando Alonso, en in Brazilië deed hij weer hetzelfde met zijn teamgenoot, Sebastian Vettel. Ik ben compleet verbijsterd dat George geen zware straf kreeg hiervoor. Dit is zoveel erger dan al het andere dat hij gedaan heeft. Iemand moet hier iets aan doen, want dit is onvergeeflijk. Het is ongehoord gevaarlijk.'

Waarom wordt Russell keer op keer gematst?

'Ik denk van wel', antwoordt Windsor dan ook op de vraag of Russell door de stewards herhaaldelijk gematst wordt. 'Dit heeft er mogelijk mee te maken dat hij een hoge positie binnen de GPDA (de coureursvakbond, red.) bekleedt, en omdat hij gerespecteerd wordt. Ik denk dat dit de reden is waarom George met dit soort dingen wegkomt. Hij doet het niet bewust, maar dat is het punt niet. Het was natuurlijk een misverstand, maar dat het zijn teamgenoot was, maakt het alleen maar erger. Ik ben groot fan van Russell, maar dit soort fouten moet heel hard aangepakt worden. Dan heb ik het niet over een paar strafpunten, maar over een schorsing van drie races. Als we dit blijven toestaan, gaat dit een keer een enorm ongeluk veroorzaken.'

Favorieten GP Canada 2023: Kan Verstappen zijn vierde Grand Prix op rij winnen? Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws