'Als Perez wijs is, houdt hij het buskruit droog qua uitspraken over Verstappen' Opinie
Opinie

'Als Perez wijs is, houdt hij het buskruit droog qua uitspraken over Verstappen'

'Als Perez wijs is, houdt hij het buskruit droog qua uitspraken over Verstappen'

Bij The Race zijn ze van mening dat Sergio Perez weet wat hem te doen staat bij Red Bull Racing. Scott Mitchell en Mark Hughes bespreken in een podcast dat de Mexicaan op de hoogte is van hoe hij zijn stoeltje binnen de Formule 1 kan behouden, terwijl laatstgenoemde Formule 1-analist benadrukt dat hij in zal moeten komen bij zijn nieuwe team en het vermoedelijk lang niet altijd van Max Verstappen gaat winnen.

'Perez weet dat hij uit de startblokken moet schieten, en niet alleen omdat hij weet wat er met zijn voorgangers gebeurd is', aldus Mitchell, die de analyse over de teamgenoot van Verstappen opent. 'Hij weet dat hij een deel van de Red Bull-titelstrijd uit moet maken. De enige manier om zijn stoeltje meer dan één jaar te behouden, is door te fungeren als de ondersteuning van Verstappen die Red Bull wil dat hij is.'

Of Perez het nou wil of niet, een rol als ondersteunende kracht is dus nodig om ervoor te zorgen dat hij ook na 2021 kans maakt op het felbegeerde stoeltje bij het topteam. Hij doet letterlijk alles wat hij kan doen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden om het volgende seizoen, meent Mitchell dan ook. Zo mocht hij al in de simulator stappen in Milton Keynes en heeft hij al gesproken met onder meer Adrian Newey, Christian Horner en zijn nieuwe race-ingenieur.

'Als Perez wijs is, houdt hij het buskruit droog qua uitspraken over Verstappen'

Perez ontmoet de Red Bull-top in Milton Keynes. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Hughes: 'Als Perez wijs is, houdt hij het buskruit droog'

Ervaren F1-redacteur Mark Hughes laat ook zijn licht schijnen op de situatie: 'Ik denk dat als Perez wijs is, en dat is hij vast, dat hij het buskruit droog houdt met betrekking tot uitspraken over Verstappen.' Dit is volgens de Brit vooral nodig omdat Perez in een bolide stapt waar hij geen enkele ervaring mee heeft. Het is dus geen gegeven dat hij vanaf moment één de Nederlander op zijn hielen kan zitten. 'Perez kan bovendien ook niet plots het team naar zijn hand zetten en Max eruit drukken, hij zal zich moeten aanpassen aan het team en aan wat er van hem gevraagd wordt door het team.'

'Zoals Scott zei, hij heeft heel weinig voorbereiding gehad, maar stapt wel in de auto met een betere uitgangspositie dan de Red Bull-junioren die we daar recent zagen', vervolgt Hughes. Perez kent een rijke geschiedenis binnen de sport en heeft met regelmaat het podium weten te bereiken. Een coureur die al naam heeft gemaakt zal volgens Hughes anders in dat tweede Red Bull-zitje zitten dan een junior die het plots op het hoogste niveau moet laten zien. 'En daarom zal het team ook anders met Perez omgaan dan met de rest', voegt hij daaraan toe.

Waar gaat Perez het verschil maken?

De kracht van Perez zit hem vooral in zijn bandenmanagement. Hij heeft al jaren aangetoond dat hij weet hoe hij zijn rubber vers moet houden en dit zal hem volgend jaar gedurende de wedstrijden zeker helpen. Hughes: 'Er zullen voldoende mogelijkheden komen om deze kracht tentoon te stellen. In races waar bandenmanagement cruciaal is, is er niets dat doet vermoeden dat hij het niveau van Verstappen niet kan halen.'

'Maar in de races waar het puur gaat om pushen, zal hij het lastig krijgen', benadrukt de gerenommeerde F1-kenner over het toekomstige Red Bull-duo. 'Hij zal dagen hebben waarop hij geen schijn van kans maakt tegen Verstappen. De hoop is dat hij dat zichzelf niet kwalijk zal nemen. Precies op dat gebied moet Perez zich dan ook onderscheiden van de recente Red Bull-junioren die dat stoeltje bezet hebben', besluit Hughes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws