Brundle vroeg Horner naar Pérez' contract: 'Hij heeft vijftien punten gescoord in zes races...' Opinie
Opinie

Brundle vroeg Horner naar Pérez' contract: 'Hij heeft vijftien punten gescoord in zes races...'

Brundle vroeg Horner naar Pérez' contract: 'Hij heeft vijftien punten gescoord in zes races...'

Voormalig Formule 1-coureur en Sky Sports-analist Martin Brundle vindt het pijnlijk om te zien hoe het er momenteel aan toegaat met Sergio Pérez. Brundle sprak in Silverstone met teambaas Christian Horner en vroeg of de Brit spijt had dat hij de Mexicaan zo vroeg in het seizoen een contract had gegeven. Nu Red Bull Racing geen dominante auto meer heeft, is de situatie met Pérez niet langer houdbaar.

De Grand Prix van Groot-Brittannië legde opnieuw de verschillen tussen Max Verstappen en zijn teamgenoot pijnlijk bloot. Verstappen ging ook van de baan af tijdens de kwalificatie, maar wist met een kapotte vloer nog op de tweede startrij te kwalificeren en wist als tweede te eindigen op zondag. Pérez kende een slechte kwalificatie waarbij hij de auto in het grind zette en wist niet in de punten te eindigen op de racedag. In de afgelopen paar races heeft hij een handjevol punten gescoord. De geluiden in de geruchtenmolen nemen toe, en Pérez zou tot de zomerstop hebben om zichzelf te herpakken. 'Het is pijnlijk om te zien', stelt Brundle in de Sky Sports F1 Podcast.

'Ik vroeg Christian op vrijdag of hij er spijt van had dat hij Sergio zo vroeg heeft gecontracteerd. Hij zei: dat is een wrede vraag. Ik vond het een relevante vraag. Hij antwoordde: we dachten dat de zekerheid van een contract de zaken zouden kalmeren en hij weer zou presteren zoals hij vroeger deed', laat Brundle weten. 'Hij heeft het zwaar. Een goed voorbeeld is hoe Max en Sergio er allebei afgingen tijdens de kwalificatie, in Copse. Sergio eindigde in het grind, maar Max kon door. Als je zelfverzekerd bent, presteer je op je best. Als dat niet zo is, maak je onhandige fouten.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Brundle vroeg Horner naar Pérez' contract: 'Hij heeft vijftien punten gescoord in zes races...'
Een onhandige fout leverde Pérez een startpositie in het achterveld op in Silverstone.

Brundle weet: 'Anderen presteerden beter en zijn ontslagen'

Pérez houdt het ondertussen al een lange tijd vol als teamgenoot van Verstappen. In 2021 reed hij zijn eerste seizoen bij de Oostenrijkse renstal, en dit is inmiddels al zijn vierde jaar op rij naast Verstappen. 'Toen ze een dominante auto hadden, kon hij een paar tienden achter Max zitten, maar nu zijn er twee McLarens en Mercedessen die het gat tussen hem en zijn teamgenoot opvullen', gaat Brundle verder. 'Dat zet hem onder druk en maakt het erger. Hij heeft vijftien punten gescoord in een Red Bull in zes races', zucht de Brit.

'We hebben gezien dat het team Gasly, Albon en veel andere coureurs heeft ontslagen, ondanks dat ze beter presteerden dan Pérez', kaart Brundle aan. 'We weten dat Pérez commercieel aantrekkelijk is, hij wat relevante data brengt en niet snel genoeg is om Max lastig te vallen, en dat werkte. Maar plotseling hebben ze enige concurrentie en kunnen ze het constructeurskampioenschap niet winnen zonder dat Pérez in topvorm is', is de conclusie die Brundle trekt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

130349_82ff1bfd64c56a188334e6ab8ae03459
Gasly hield het in 2019 maar een half jaar vol naast Verstappen, Pérez inmiddels al vier.

Sky Sports-presentatrice ziet dat Verstappen het alleen moet doen

'De verkoopcijfers zijn in Latijns-Amerika en Noord-Amerika enorm hoog voor Red Bull (dankzij Pérez, red.)', zegt ook Sky Sports-presentatrice Rachel Brookes. Zij ziet echter ook de ernst van de zaak. Die verkoopcijfers gaan Red Bull niet helpen om het constructeurskampioenschap te winnen. 'Vorig jaar stond Red Bull met 208 punten voorsprong op nummer één in het kampioenschap na de Grand Prix van Groot-Brittannië, dat is nu 71', zegt Brookes. 'Dat is het verschil als je teamgenoot niet meedoet. Ze hebben hem nodig om met Max mee te doen, want Mercedes heeft wel twee coureurs daar (vooraan, red.) en McLaren ook.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws