Buxton over snelle leerling Red Bull: 'Dat is de grootste verrassing' Opinie
Opinie

Buxton over snelle leerling Red Bull: 'Dat is de grootste verrassing'

Buxton over snelle leerling Red Bull: 'Dat is de grootste verrassing'

Will Buxton is diep onder de indruk van de prestaties van Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team behaalde in Bahrein de maximale score, nadat Max Verstappen het veld declasseerde, en Sergio Pérez naaste uitdager Carlos Sainz op afstand wist te houden. Dat de constructeurskampioen nu al zo sterk presteert, zorgt voor de nodige complimenten van de presentator van F1TV.

Op de vrijdag wist Verstappen al de eerste poleposition van het jaar veilig te stellen. Hoewel hij ruim twee tienden marge had ten opzichte van Charles Leclerc, reed de Monegask in Q2 nog een snellere tijd, en dus was het nog enigszins spannend te noemen. In de Grand Prix zelf was er weinig sprake van spanning, in ieder geval als het over de overwinning gaat: Verstappen verdween met een noodtempo aan de horizon, en stak met kop en schouders boven het veld uit.

Bijzonder dat Red Bull nu al zo sterk is

Buxton analyseerde de prestatie van het team bij F1TV, en is verrast door de vorm van het team achter Verstappen en Pérez. 'De grootste verrassing is hoe snel Red Bull dit nieuwe concept onder de knie heeft gekregen', vindt de Brit. 'Ze hebben niet alleen het concept van vorig jaar doorontwikkeld, maar hebben dat concept helemaal gerevolutioneerd.' Waar veel teams doorgaans tijd nodig hebben om een nieuw concept te doorgronden, lijkt Red Bull de nieuwe bolide al behoorlijk goed te begrijpen.

Voor de concurrentie is het vooral hopen dat Red Bull daar niet nog meer potentieel uit weet te wringen, maar gezien het wisselen van concept voor 2024 is dat wel een serieuze optie. Dat Red Bull nu dominant van start ging met een concept dat op bepaalde fronten op de oude Mercedes lijkt, maakt het extra zuur voor de Duitse fabrikant. 'Ze hebben het huiswerk van Mercedes gestolen. Ze hebben het concept gepakt dat Mercedes niet aan de praat wist te krijgen en zijn er nu het snelste mee', lacht Buxton.

Formule Newey?

Hoewel er pas één race verreden is, zal de concurrentie toch enigszins geschrokken zijn van het gat dat Verstappen wist te trekken, in een vernieuwd concept. 'Het is een tentoonstelling van waar ze toe in staat zijn, hoe ze naar de toekomst kijken, en wat Adrian Newey met zijn team kan bereiken. Dit is echt heel, heel speciaal.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws