Doornbos geeft Verstappen weinig kans: 'Dan ga je ook twijfelen over dat lange contract' Opinie
Opinie

Doornbos geeft Verstappen weinig kans: 'Dan ga je ook twijfelen over dat lange contract'

Doornbos geeft Verstappen weinig kans: 'Dan ga je ook twijfelen over dat lange contract'

Max Verstappen wist in Albert Park tijdens de Grand Prix van Australië opnieuw geen punten te pakken door de betrouwbaarheidsproblemen van zijn RB18. Red Bull Racing lijkt op het moment een snelle auto te hebben, maar daar heeft de Oostenrijkse renstal nog niet volledig van kunnen profiteren. In Bahrein vielen beide coureurs uit met hetzelfde probleem en in Australië werd het team opnieuw geplaagd door problemen. Robert Doornbos denkt dat Verstappen en Red Bull voor een onmogelijke opgave staan.

'Het maakt niet uit of de auto snel is, want als je de finish niet haalt dan heb je er niks aan', begint Doornbos tijdens de uitzending van RTL Boulevard. De voormalig coureur ziet het dan ook somber in voor Verstappen en Red Bull. 'Als je twee keer uitvalt dan wordt het heel erg lastig om nog kampioen te worden. Als je niet snel en constant bent op de banden en de betrouwbaarheid is er niet, dan speel je geen rol in het kampioenschap.' Charles Leclerc heeft door twee overwinningen en een tweede plek al een voorsprong van 46 punten op Verstappen.

Doornbos verwacht dat de pijn wel gevoeld zal worden bij de enkelvoudig wereldkampioen en zijn team. 'Zelfvertrouwen zit bij Max altijd wel goed. Maar je rijdt wel met nummer één op je auto, omdat je de regerend wereldkampioen bent en dan gebeurt dit. Dat is pijnlijk.' Doornbos weet dat Verstappen een zogeheten prestatieclausule in zijn contract heeft staan. Red Bull moet dan ook leveren volgens de analist van Ziggo Sport. 'Je gaat dan ook twijfelen over het lange contract dat je hebt getekend', doelt Doornbos op de megadeal die Verstappen een paar maanden geleden tekende.

Doornbos: 'Verstappen en Hamilton denken niet aan titel'

Vorig seizoen was de Red Bull-auto zeer betrouwbaar, waardoor er een zinderend gevecht ontstond tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Op dit moment heeft Mercedes de snelheid niet, waardoor Hamilton voorlopig een achtste titel uit zijn hoofd moet zetten, volgens Doornbos. 'Het zou legendarisch zijn als het hem lukt, want hij was zo dichtbij in Abu Dhabi. Hamilton tekende natuurlijk ook een contract voor twee jaar, maar het lijkt nu heel erg ver weg om na te denken over een achtste titel. Voor Max is het ook nog een lange weg om na te denken over een kampioenschap', aldus de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws