Doornbos merkt wantrouwen op bij Red Bull: 'Ik denk niet dat Verstappen en Pérez vrienden zijn' Opinie
Opinie

Doornbos merkt wantrouwen op bij Red Bull: 'Ik denk niet dat Verstappen en Pérez vrienden zijn'

Doornbos merkt wantrouwen op bij Red Bull: 'Ik denk niet dat Verstappen en Pérez vrienden zijn'

Robert Doornbos stipt aan dat het vertrouwen tussen de twee Red Bull Racing-coureurs steeds minder wordt. Het valt hem op dat er zich nu steeds meer situaties voordoen waarbij de coureurs tegen elkaar strijden, dan dat ze elkaar helpen. Verbazend vindt hij dat niet, want hij is wel van mening dat je 'een beetje egoïstisch moet zijn om wereldkampioen te worden'.

Het lijkt erop dat de twee Red Bull-coureurs tegen elkaar moeten strijden voor de wereldtitel en dat brengt al vanaf het tweede raceweekend op de kalender spanningen met zich mee. Nadat Max Verstappen de eerste race van het seizoen won, waarbij teamgenoot Sergio Pérez als tweede over de eindstreep kwam, waren de rollen omgedraaid op het circuit in Jeddah.

Huidige situatie binnen Red Bull gespannen

Even leek het alsof Pérez voor het eerst in zijn carrière bovenaan het individuele klassement zou staan, maar zijn teamgenoot weigerde dat te laten gebeuren door in de laatste raceronde nog even het extra punt voor snelste rondetijd van de Mexicaan weg te snoepen. Het schijnt dat Verstappen hierbij de opdracht van zijn race-ingenieur heeft genegeerd om stabiele tijden neer te zetten.

Volgens voormalig coureur Doornbos wordt de situatie binnen het team van Red Bull nu een beetje ontvlambaar en vergelijkt hij het met Sebastian Vettel die in 2013 bij Red Bull de winst van toenmalig teamgenoot Mark Webber onder zijn neus wegkaapte. 'Dit soort situaties helpen dan niet', stelt Doornbos bij Motorsport.com. 'Het is nooit goed om een teamopdracht te negeren.'

Doornbos merkt verschil tussen 'wereldkampioen en goede coureur'

Toch is het geen verbazende actie van Verstappen, zegt Doornbos. 'Atleten moeten wel een beetje egoïstisch zijn om zich ver te schoppen binnen een sport, en ook zeker op dit bepaalde niveau', constateert de Nederlander. 'Natuurlijk moet je samenwerken met jouw teamgenoot, maar als puntje bij paaltje komt kiest een atleet altijd voor zichzelf.'

Doornbos ziet daarin het verschil tussen 'een wereldkampioen en een goede coureur'. Een wereldkampioen zal namelijk alles op alles zetten om elk mogelijk punt binnen te halen, zoals Verstappen heeft gedaan met de snelste rondetijd, terwijl Pérez nog te passief is.

De gespannen situatie tussen Verstappen en zijn teamgenoot suddert al sinds Monaco in 2022. 'Pérez heeft aangegeven toen expres zijn auto tegen de muur te rijden tijdens de kwalificatie', zegt Doornbos, die van mening is dat Verstappen en zijn team dat niet los kunnen laten. 'Ik denk niet dat de twee coureurs echt vrienden zijn. Dat hoeft ook niet om succesvol te zijn, maar dit soort acties gaan daar niet bij helpen, zeker niet binnen het team', aldus Doornbos.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws