Marko doet oproep naar Mercedes: 'Breng F1 terug naar Schumacher-tijdperk' Formule 1
Formule 1

Marko doet oproep naar Mercedes: 'Breng F1 terug naar Schumacher-tijdperk'

Marko doet oproep naar Mercedes: 'Breng F1 terug naar Schumacher-tijdperk'

Helmut Marko hoopt dat de Formule 1 weer terugkeert naar het tijdperk van Michael Schumacher, waarin de populariteit op zijn hoogst was in Duitsland. Hij heeft nu zijn hoop gevestigd op Mercedes om de populariteit weer aan te wakkeren, meldt Crash.net.

Duitsland heeft een gouden tijd achter de rug in de Formule 1, met Schumacher en daarna Sebastian Vettel aan de top. Samen hebben ze over negentien jaar elf wereldtitels verzameld. Door al dit succes was de sport erg populair in het land. Toch was Vettel iets minder geliefd dan Schumacher, maar de liefde voor de sport was duidelijk. De Duitse Grand Prix stond ook tot en met 2019 op de kalender.

Helaas is de sport sindsdien een beetje verwaterd in Duitsland. De Grand Prix is van de kalender verdwenen en met het vertrek van Vettel en Mick Schumacher blijft Nico Hülkenberg op het moment over als enige Duitse coureur, die uit zal komen voor Haas. Door het afhouden van grote resultaten en de afwezigheid van de Duitse GP blijkt het ook lastig voor de Duitse TV om een partner te vinden die het raceseizoen wil uitzenden.

Marko: 'Het is ongelooflijk wat er nu in Duitsland gebeurt met F1'

Volgens Helmut Marko is de hoop gevestigd op Mercedes om de populariteit weer terug te winnen. 'Het is ongelooflijk wat er op dit moment in Duitsland gebeurt', geeft de voormalig Formule 1-coureur uit Oostenrijk aan. 'In Oostenrijk is het precies het tegenovergestelde, de F1 is nog nooit zo groot geweest', geeft hij aan, waarbij hij uitlegt dat Red Bull Racing gezien wordt als het Oostenrijkse nationale team.

Daarom hoopt hij dat Mercedes het voor elkaar kan krijgen om Duitsland weer verliefd te maken op de sport. 'Ik hoop dat Mercedes een sterk jaar heeft en dat de Duitsers zich met het team willen identificeren', geeft de Oostenrijker aan.

Formule 1-baas Stefano Domenicali hoopt ook dat Duitsland weer meer interesse in de sport krijgt. Hij sprak zijn ongeloof uit over het feit dat de Grand Prix in Duitsland verdwenen is. 'Het is een mysterie voor me hoe er geen groot evenement om het Grand Prix heen gebouwd kon worden', heeft hij laatst aangegeven bij Bild. 'Ik verwacht dat de sport ooit weer zal terugkeren naar het land, maar dan moet er wel goed gepresteerd worden.'

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws