F1-journalist kritisch op FIA: 'Wat is er veranderd sinds vertrek Masi?' Opinie
Opinie

F1-journalist kritisch op FIA: 'Wat is er veranderd sinds vertrek Masi?'

F1-journalist kritisch op FIA: 'Wat is er veranderd sinds vertrek Masi?'

Formule 1-journalist Chris Medland vindt dat er sinds het gedwongen vertrek van Michael Masi weinig is veranderd. De Brit ziet dat de wedstrijdleiding nog altijd inconsistent te werk gaat en de regels niet volgt. En dat terwijl dat volgens de FIA precies de reden was voor het vertrek van Masi.

Medland richt zich tot de keuze van de wedstrijdleiding om Fernando Alonso na de Grand Prix van de Verenigde Staten te bestraffen. De Spanjaard reed de race uit met één spiegel nadat de ander eraf vloog, wat volgens de FIA onveilig was. In tegenstelling tot Alonso werd Sergio Pérez niet bestraft voor het doorrijden met een hangende endplate aan de rechterkant van zijn voorvleugel.

Dat laatste is iets waar Haas, Kevin Magnussen om precies te zijn, al meermaals voor tijdens de race naar binnen werd geroepen. Zo'n hangend onderdeel zou namelijk onveilig zijn, maar in Austin leek de wedstrijdleiding dat niet te vinden. En dat verbaast Medland. 'Haas protesteerde, omdat het dacht dat de wedstrijdleiding inconsistent was en de regels niet volgde', zegt hij bij Motor Sport Magazine.

Haas protesteert tegen Alpine, Alpine protesteert tegen FIA

Haas protesteerde namelijk tegen het feit dat Alonso en Pérez zonder enig ingrijpen van de wedstrijdleiding door mochten rijden. Alonso werd bestraft, maar Alpine accepteert dat niet. 'Alpine protesteert, omdat het dacht dat de wedstrijdleiding inconsistent was en de regels niet volgde. In december vorig jaar verloor Masi zijn baan wegens inconsistent zijn en het niet volgen van de regels', gaat Medland verder.

De Britse Formule 1-journalist denkt dan ook niet dat het er veel beter op is geworden sinds het vertrek van de Australische voormalig wedstrijdleider. Hij werd vervangen door Niels Wittich en Eduardo Freitas, maar laatstgenoemde zal ook niet meer ingezet worden door de FIA na de chaos in Japan. 'Het is op heel andere schaal (vergeleken met wat Masi deed, red.), maar dan nog, wat is er veranderd?', vraagt Medland zich hardop af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws