Villeneuve na anticlimax in Italië: 'Vorig jaar was allemaal zo slecht nog niet' Opinie
Opinie

Villeneuve na anticlimax in Italië: 'Vorig jaar was allemaal zo slecht nog niet'

Villeneuve na anticlimax in Italië: 'Vorig jaar was allemaal zo slecht nog niet'

In zijn column voor Formule1.nl liet Jacques Villeneuve weten allesbehalve aan zijn trekken te zijn gekomen tijdens afgelopen Grand Prix van Italië. De voormalig F1-coureur zag hoe de wedstrijdleiding de wedstrijd kapotmaakte, en dat terwijl er al weinig gaande was volgens hem. De Canadees zag weinig strategische spellen en als er dan wel iets gedaan werd met de strategie, zoals bij Ferrari, was het niet de juiste keuze, en vooral niet erg doordacht.

Villeneuve was niet bepaald onder de indruk van de GP van Italië, die hem niet kon boeien. De Canadees zag niets in deze race wat voor wat opwinding kon zorgen. Er was geen strategisch gevecht, er waren geen gevechten op de baan.' Hij had meer verwacht van de race, maar zag dat door slecht handelen van de wedstrijdleiding het er niet beter op werd. 'Dat kwam mede door de ondermaatse wedstrijdleiding. Die is al niet heel sterk dit jaar, maar dit was een nieuw dieptepunt. Het hoort spannend en agressief te zijn en zo hoort de wedstrijd ook geleid te worden. We zijn niet aan het endurance-racen, dit is de Formule 1!'

De voormalig F1-coureur vindt dat een race nooit, maar dan ook nooit achter de safety car mag eindigen, en bovendien was het niet eens nodig, want er waren andere opties. 'Een rode vlag, de achterblijvers eerder doorsturen… Er was genoeg tijd, dan hadden we nog twee rondjes kunnen racen. Het deed me realiseren dat het vorig jaar allemaal zo slecht nog niet was', zo verwijst de Canadees naar Abu Dhabi vorig jaar. 'Er zijn fouten gemaakt, maar er was altijd de intentie zo snel mogelijk weer te racen.' Dat was tijdens de race van afgelopen zondag niet het geval, aldus Villeneuve.

Vreemde keuze Ferrari

Zoals de stand er nu voor staat kan Max Verstappen zomaar zijn tweede wereldtitel al in de wacht slepen in Singapore. De voormalig F1-coureur zou er niet raar van staan te kijken als dat gebeurt. 'Ferrari zou hem daar zomaar eens bij kunnen helpen', zo klinkt er weinig vertrouwen uit zijn woorden voor de Italiaanse renstal. De eerste stop kan nog op begrip rekenen, maar de tweede was onbegrijpelijk voor Villeneuve. 'Er is altijd kans op een rode vlag of een safety car.' Bovendien was Red Bull Racing gewoon sneller, dus een inhaalrace was sowieso moeilijk. Hij vraagt zich dan ook af waarom Ferrari niet gewoon is door blijven rijden. 'Misschien word je dan alsnog tweede, maar dan heb je het tenminste wel geprobeerd.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws