Fittipaldi begrijpt Verstappen niet: 'Ik zou extreem blij zijn geweest met een P2' Opinie
Opinie

Fittipaldi begrijpt Verstappen niet: 'Ik zou extreem blij zijn geweest met een P2'

Fittipaldi begrijpt Verstappen niet: 'Ik zou extreem blij zijn geweest met een P2'

Emerson Fittipaldi begrijpt niet waarom de teleurstelling zo groot is bij Max Verstappen nadat hij als tweede over de eindstreep kwam in Jeddah. De Braziliaanse oud-coureur prijst de prestatie van de Nederlander over het feit dat hij vanaf een vijftiende startplek helemaal naar voren is geklommen. In gesprek met Motorsport.com geeft Fittipaldi aan dat hij snapt dat elke coureur anders is, maar dat hij zelf 'extreem blij zou zijn geweest als hij Verstappen was'.

Het tweede raceweekend van de Formule 1-kalender liep minder gesmeerd voor Verstappen dan hij aanvankelijk had gehoopt. Nadat hij wat later arriveerde dan gepland door klachten van buikgriep, ging het ook nog eens mis tijdens de kwalificatiesessie. Hij kon door problemen met de aandrijfas niet beginnen aan Q2, waardoor hij de race op zondag vanaf de vijftiende plaats moest starten.

Verstappen: 'Eigenlijk had er gewoon gewonnen moeten worden'

Tijdens de race ging het echter een stuk soepeler voor de Nederlandse coureur. Verstappen ging als een speer en door wat hulp van de safetycar lag de coureur halverwege de race al stabiel op de tweede plek. Het was daarentegen niet mogelijk om dichter bij zijn teamgenoot en uiteindelijke racewinnaar Sergio Pérez te komen. Wel zette de 25-jarige coureur in de laatste ronde nog even de snelste rondetijd neer, waarmee hij bovenaan in het klassement blijft staan.

Achteraf was het duidelijk dat Verstappen niet tevreden was over zijn race. Tegenover Viaplay sprak hij uit dat de technische problemen onnodig zijn. 'Zonder die moeilijkheden was het een hele andere wedstrijd geweest', stelde de coureur. 'Ik heb de schade kunnen beperken, maar eigenlijk had ik gewoon moeten winnen', aldus Verstappen.

Fittipaldi: 'Verstappen mag gewoon trots op zichzelf zijn'

Volgens voormalig coureur Fittipaldi mag Verstappen wel wat vrolijker zijn na de knappe prestatie die hij geleverd heeft in Jeddah. 'Ik snap dat elke atleet anders is', begint de Braziliaan, 'maar je mag best trots op jezelf zijn als je tweede wordt na zo'n achterstand. Ik zou persoonlijk heel blij zijn geweest.' Zeker met het oog op de komende races hoeft het volgens Fittipaldi allemaal niet zo negatief. 'In Australië is er weer een nieuwe kans om te winnen en de tweede plek levert ook gewoon goede punten. Hij heeft een fantastische race gereden.'

De Braziliaanse oud-coureur gelooft dat de strijd om de wereldtitel tussen de twee Red Bull-coureurs zal gaan, maar hij durft nog geen uitspraken te doen over de uitkomst. 'Pérez is een goede racer', zegt Fittipaldi. 'Hij is snel en taai en heeft meerdere keren aangetoond dat hij zijn teamgenoot achter zich kan houden.' Vooral voor de fans hoopt de Braziliaan dat er een spannend gevecht komt tussen Verstappen en Pérez. 'Ze zijn allebei snel en beschikken over dezelfde snelheid, dus we gaan het zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws