Glock vindt keuze Haas onbegrijpelijk: 'Ze hebben het Schumacher niet makkelijk gemaakt' Opinie
Opinie

Glock vindt keuze Haas onbegrijpelijk: 'Ze hebben het Schumacher niet makkelijk gemaakt'

Glock vindt keuze Haas onbegrijpelijk: 'Ze hebben het Schumacher niet makkelijk gemaakt'

Mick Schumacher heeft voorlopig zijn laatste race gereden in de Formule 1 voor het team van Haas, en dat schiet bij sommige oud-Formule 1-coureurs in het verkeerde keelgat. Timo Glock is van mening dat de tegenvallende prestaties bij Schumacher niet alleen door hem komen. Ook teambaas Guenther Steiner mag zichzelf achter de oren krabben, zo is Glock van mening.

'Het was een seizoen met ups en downs voor Schumacher', begint Glock in zijn column voor Sky Deutschland. 'Maar dat heeft iedereen gehad, vooral de jonge coureurs. Het is erg jammer dat Haas de samenwerking met Mick beëindigt, ook al wordt Nico Hülkenberg de volgende Duitse coureur. De vraag is waarom Haas Mick zo lang aan de kant heeft gezet, waarom ze hem onder druk hebben gezet en niet meteen vanaf het begin een duidelijke lijn hebben gekozen.'

'Schumacher had keer op keer goede snelheid'

Dat Haas er uiteindelijk voor kiest om Schumacher aan de kant te zetten, valt bij Glock verkeerd. 'De manier waarop Haas de afgelopen weken en maanden met deze kwestie is omgegaan is voor mij onbegrijpelijk. In mijn ogen had Mick keer op keer zeer goede snelheid. Natuurlijk waren er ook momenten dat hij fouten maakte. Daar leer je van. Maar hij zat altijd in een situatie waarin hij de auto niet kapot mocht rijden.'

Volgens Glock liggen de fouten niet alleen bij Schumacher. Ook het team heeft een bijdrage in de matige prestaties van de Duitse coureur. 'Als je optelt hoe vaak Mick in het weekend in een vrije training zat met technische problemen, dan moet Haas eens goed naar zichzelf kijken. Ze hebben het Mick ook niet makkelijk gemaakt. Niet alles ging perfect', besluit Glock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws