Vettel kritisch op Haas na vertrek Schumacher: 'Vind het teamleiderschap moeilijk te begrijpen' Formule 1
Formule 1

Vettel kritisch op Haas na vertrek Schumacher: 'Vind het teamleiderschap moeilijk te begrijpen'

Vettel kritisch op Haas na vertrek Schumacher: 'Vind het teamleiderschap moeilijk te begrijpen'

Sebastian Vettel is kritisch op het management van Haas. Afgelopen week kondigde het team aan dat Mick Schumacher volgend jaar vervangen wordt door landgenoot Nico Hülkenberg. Vettel, die bevriend is met de 23-jarige, geeft aan dat de jonge Duitser zeker het potentieel heeft om wel een stoeltje te hebben.

Als eerste benoemt Vettel dat hij het jammer vindt dat Schumacher Haas moet verlaten. 'Het is natuurlijk bitter voor hem en het spijt me voor hem', begint de viervoudig wereldkampioen, geciteerd door Motorsport-Total.com. De coureur die dit jaar zijn laatste seizoen in de Formule 1 reed, is kritisch op het management van de Amerikaanse renstal. 'Ik denk dat het teamleiderschap bij Haas soms ... ik wil niets zeggen, maar soms misschien moeilijk te begrijpen is.'

Vettel benadrukt dat Schumacher zeker potentieel heeft. 'Ik denk dat Mick absoluut een plek in de Formule 1 verdient', vervolgt de Duitser. Hij vertelt dat hij het idee heeft dat de Haas-coureur een goede bijdrage heeft geleverd. 'Dit seizoen is zeker niet gemakkelijk voor hem geweest. Hier en daar een foutje, maar ik denk ook niet dat het team onschuldig was, althans van buitenaf', legt de 35-jarige uit.

Vettel: 'Ik denk dat Haas het zeker beter had kunnen doen'

Ondanks de teleurstelling dat Schumacher komend jaar niet in de Formule 1 zal rijden, kijkt Vettel al wel richting de toekomst. 'Nu denk ik dat hij zich heel snel gaat focussen op de nieuwe taak, de volgende stappen die eraan komen, en ik denk en hoop dat hij een kans krijgt, want hij heeft het potentieel', vertelt de ervaren coureur.

Vettel voegt eraan toe dat het belangrijk is om bij een overstap naar een ander team rekening te houden met de omgeving, ondanks het feit dat er coureurs zijn die zich daar niet veel zorgen om maken. 'De coureur die daar niets om geeft, bestaat niet en is er ook nooit geweest', vervolgt de Duitser. 'En ik denk dat Haas dat zeker beter had kunnen doen. Maar goed, nu is het zover, en ik denk dat Mick veel heeft kunnen leren en zal leren van de situatie en hopelijk snel terug zal komen', eindigt Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws