Häkkinen ziet belangrijke rol voor Mercedes om Hamilton in F1 te houden Opinie
Opinie

Häkkinen ziet belangrijke rol voor Mercedes om Hamilton in F1 te houden

Häkkinen ziet belangrijke rol voor Mercedes om Hamilton in F1 te houden

De toekomst van Lewis Hamilton in de Formule 1 is nog altijd onzeker. Sinds de Grand Prix van Abu Dhabi van het afgelopen seizoen heeft de Britse coureur niets meer van zich laten horen. Veel mensen denken dat het verlies van de wereldtitel, en dan vooral de manier waarop, nog steeds pijn doet bij de zevenvoudig wereldkampioen. Mika Häkkinen denkt dat Hamilton vanwege andere redenen mogelijk niet terugkeert.

'Lewis zit al heel erg lang in de sport en er zijn waarschijnlijk meerdere factoren die hij aan het overwegen is', zegt Häkkinen als ambassadeur van Laureus Awards tegenover een select groepje journalisten van de Associated Press. De Formule 1-carrière van Hamilton begon in 2007 bij McLaren. Sindsdien heeft hij meerdere records gebroken en alles gewonnen wat er te winnen viel. 'Hij zal voldoende zelfvertrouwen hebben. Hij is een echte winnaar en heeft zo vaak op het podium gestaan. Iedereen bewondert hem', stelt de tweevoudig wereldkampioen.

 Häkkinen: 'Dat zal Hamilton moeilijk kunnen accepteren'

De Formule 1 implementeert dit seizoen drastische maatregelen omtrent de aerodynamische structuur van de bolides. Er is daardoor enige onzekerheid over hoe de auto's zullen presteren dit jaar. 'Hamilton weet van zichzelf dat hij in 2022 net zo goed kan presteren als de voorgaande jaren', vervolgt de Fin. 'Maar het wordt een interessant jaar voor hem. De regels in de Formule 1 zullen drastisch veranderen. Coureurs krijgen te maken met hele nieuwe auto's en sommige teams zullen niet sterk uit die verandering komen. Als dit voor Mercedes geldt, dan is dat moeilijk voor Hamilton om te accepteren.'

'Het is gewoon lastig om te verwerken dat je helemaal opnieuw moet beginnen met klimmen als je gewend bent om aan de top te staan', beargumenteert Häkkinen. In het nieuwe hybride tijdperk van de Formule 1, dat werd afgetrapt in 2014, was Mercedes dominant. De Duitse renstal wist in deze periode alle constructeurskampioenschappen te winnen en verloor alleen in 2021 het coureurskampioenschap aan Max Verstappen. Häkkinen hoopt dat Hamilton ondanks alles blijft racen. 'Er zijn nog veel vraagtekens rondom Lewis. We weten niet of hij terugkomt, maar ik hoop van wel.'

Also read

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws