Wheatley prijst ervaren Pérez, maar ziet Red Bull-junioren op de deur kloppen Formule 1
Formule 1

Wheatley prijst ervaren Pérez, maar ziet Red Bull-junioren op de deur kloppen

Wheatley prijst ervaren Pérez, maar ziet Red Bull-junioren op de deur kloppen

In 2021 reed Red Bull Racing met Max Verstappen en Sergio Pérez, en dit duo staat ook aankomend seizoen in dezelfde kleuren op de grid. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat het team van Red Bull niet heeft gekozen voor iemand uit de eigen academie. In 2019 en 2020 reden Pierre Gasly en Alexander Albon nog naast Verstappen, maar zij konden niet omgaan met de hoge verwachtingen. In de toekomst zal de Oostenrijkse renstal mogelijk wel weer kijken naar coureurs uit het eigen juniorenprogramma.

'Met Checo hebben we inderdaad voor een andere aanpak gekozen', zegt Jonathan Wheatley, teammanager van Red Bull, bij de Jack Threlfall Show. Eerder in de geschiedenis van Red Bull maakte het team ook al een dergelijke keuze. 'Met Mark Webber haalden we toen ook een zeer ervaren coureur binnen. Dat heeft ons alleen maar sterker gemaakt, omdat we van hem konden leren. Hij kon tegelijkertijd ook weer van ons leren en dat heeft hem juist weer beter gemaakt.'

Met de ervaring van Pérez hoopte de Oostenrijkse renstal het team van Mercedes aan te kunnen vallen in de strijd om het constructeurskampioenschap. De titel ging uiteindelijk naar het team uit Stuttgart. Toch was de ervaring van de Mexicaan direct merkbaar in de garage van Red Bull. 'Ervaren coureurs weten waar ze zich op moeten focussen. Ze weten wat hen sneller zal maken. Daar is Checo ook ongelooflijk goed in. Ik hoop dat hij dit seizoen een auto zal hebben waarmee hij zijn ware snelheid kan laten zien.'

Wheatley gelooft in juniorenprogramma Red Bull

De keuze voor Pérez is in de ogen van Wheatley de juiste geweest, maar dat betekent niet dat de junioren bij Red Bull geen kans meer zullen krijgen. 'We hebben de afgelopen jaren al best veel jonge coureurs naar het team getrokken, meer dan alle andere teams. Hiermee hebben we een platform gecreëerd waarmee we jonge coureurs kunnen helpen tijdens het begin van hun carrière.' De impact van het juniorenprogramma van Red Bull is merkbaar in de Formule 1. In totaal rijden er aankomend seizoen zeven coureurs die het juniorenprogramma van Red Bull hebben bewandeld.

'We wilden graag beide kampioenschappen winnen afgelopen jaar, dus niet alleen het coureurskampioenschap. Daar heb je beide coureurs voor nodig', beargumenteert de teammanger. Met Gasly en Albon had de Oostenrijkse renstal niet de geschikte kandidaten. Desondanks ziet hij nog wel een toekomst in de coureurs. 'We hebben van de situatie met Albon en Gasly veel geleerd. We hebben geleerd hoe we ze moeten steunen als ze het lastig hebben. Kijk bijvoorbeeld hoe zelfverzekerd Pierre is. Hij is klaar voor promotie', aldus Wheatley.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws