Hill onder de indruk van 'onvermoeibare' Verstappen: 'Het ging te makkelijk' Opinie
Opinie

Hill onder de indruk van 'onvermoeibare' Verstappen: 'Het ging te makkelijk'

Hill onder de indruk van 'onvermoeibare' Verstappen: 'Het ging te makkelijk'

Damon Hill zag Max Verstappen afgelopen zaterdag zonder al te veel moeite de overwinning in de Grand Prix van Bahrein voor zich opeisen. De wereldkampioen van 1996 neemt zijn hoed af voor het indrukwekkende optreden van de Red Bull Racing-coureur, maar de Brit hoopt anderzijds ook dat iemand op de korte termijn het gevecht met de Nederlander aan kan gaan.

Verstappen begon het nieuwe seizoen afgelopen weekend met een klinkende zege op het Bahrain International Circuit. De drievoudig wereldkampioen had van niemand wat te duchten en na 57 ronden bedroeg het verschil naar zijn teamgenoot Sergio Pérez maar liefst 22 seconden. Als hem gevraagd wordt of Verstappen aan het cruisen was in Bahrein, reageert Hill gevat.

'Ik denk dat hij zelf het gevoel had dat hij aan het cruisen was', grapt Hill in de F1 Nation-podcast, alvorens hij op een serieuze toon verdergaat. 'Ik denk dat Checo hem wel probeerde bij te halen, maar hij kwam niet in de buurt. Het was absoluut een goed gecontroleerde race van Verstappen. Hij had de race vrijwel vanaf het begin al onder controle. Hij had een beetje druk van achteren', doelt Hill op Charles Leclerc, die na de start nog even opdook aan de buitenkant van Verstappen. 'Het was niet genoeg om zich daar zorgen over te hoeven maken. Hij heeft de race heel goed gecontroleerd en hij leek nauwelijks vermoeid te zijn aan het einde van de race. Ik bedoel, het ging te makkelijk', is het oordeel van Hill.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

max verstappen red bull bahrein gp 2024
Max Verstappen moest enkel direct na de start even zijn spierballen tonen, daarna zag niemand hem meer terug.

Verbluffende statistieken

Niemand kon Verstappen in Bahrein ook maar een strobreed in de weg leggen en dan stelde de Nederlander volgens presentator Tom Clarkson in de persconferentie na afloop van de race dat de auto zelfs nog iets beter aanvoelde dan de RB19. 'Oh jee', was het enige dat de wereldkampioen van 1996 uit kon brengen.

Verstappen pakte op het Bahrain International Circuit de poleposition, de snelste raceronde en hij leidde de race van start tot finish. Met andere woorden: de Nederlander scoorde in Bahrein de vijfde Grand Slam uit zijn carrière. Indrukwekkend, zo vond Hill ook. 'Hij staat nu vijfde op die ranglijst of zo. En nog een statistiek om aan zijn totaal toe te voegen, hij boekte zijn 55ste overwinning en hij is pas 26', is Hill duidelijk onder de indruk van Verstappen, die achttien van de laatste negentien wedstrijden winnend af wist te sluiten. 'Het zijn verbluffende statistieken en het blijft maar doorgaan.'

Wie kan Verstappen uitdagen?

In de eerste race stond er andermaal geen maat op Verstappen. De overmacht van de Nederlander is opnieuw dusdanig groot dat Hill hoopt dat er snel iemand in slaagt om de kloof naar Red Bull en vooral Verstappen te dichten. 'Maar wie moet hem uitdagen? Iemand moet hem stoppen. Dit soort dingen kunnen niet voor eeuwig duren. We willen gevechten op het scherpst van de snede zien', besluit Hill.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde! (Ad)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws