Lammers is blij met datum GP Nederland: 'Race met publiek in mei was onwaarschijnlijk geweest' Opinie
Opinie

Lammers is blij met datum GP Nederland: 'Race met publiek in mei was onwaarschijnlijk geweest'

Lammers is blij met datum GP Nederland: 'Race met publiek in mei was onwaarschijnlijk geweest'

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers zegt heel blij te zijn met de datum waarop de Grand Prix van Nederland zal worden verreden. De Formule 1-race in Zandvoort staat gepland op 5 september 2021, maar zou normaal gesproken rond mei worden georganiseerd. In dat geval zouden er wel problemen kunnen zijn ontstaan rondom de Grand Prix.

'We zijn heel blij met die datum', vertelt Lammers in gesprek met de NOS. 'Normaal gesproken zaten we in mei en dat was nu een serieus discussiepuntje geweest. Een race met publiek was in mei vrij onwaarschijnlijk geweest en daarom zijn we erg blij met 5 september.' Lammers gaf eerder ook al aan dat er geprobeerd zal worden de race in Nederland met publiek te verrijden.

'Er is erg veel aan het veranderen en als je de ontwikkelingen wereldwijd ziet, lijkt 5 september nog steeds een veilige datum (voor een race met publiek, red.)', vult de voormalig coureur aan. Lammers spreekt ook over de Grand Prix van Australië, die is verzet naar 21 november. Dat terwijl de Australian Open wél door kan gaan in het land.

Lammers: 'Weet niet precies wat voor krachten daar spelen'

'Misschien dat het in de tenniswereld anders te managen is', aldus Lammers. 'Ik weet niet precies wat voor krachten daar spelen, maar het kan te maken hebben met de entourage die bij de Formule 1 hoort. Met twintig teams die in één paddock dicht op elkaar zitten. Het is nou eenmaal een teken van deze tijd. Sommige beslissingen en maatregelen zijn moeilijk te volgen, maar het is wat het is.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws