Lammers zag bijzonder jaar in Formule 1: 'Max heeft niet gedomineerd' Opinie
Opinie

Lammers zag bijzonder jaar in Formule 1: 'Max heeft niet gedomineerd'

Lammers zag bijzonder jaar in Formule 1: 'Max heeft niet gedomineerd'

In tegenstelling tot veel andere kenners en analisten is Jan Lammers van mening dat Max Verstappen dit jaar helemaal niet gedomineerd heeft. Hoewel de Nederlander het er soms makkelijk uit liet zien, ging het zeker niet zo vanzelfsprekend. Wel zag hij dat de tweevoudig wereldkampioen hetzelfde deed als wat hij jaren geleden ook al deed, en stelt hij dat men dankbaar moet zijn voor de generatie coureurs van dit moment.

In gesprek met Motorsport.com benadrukt Lammers hoe bijzonder het afgelopen seizoen geweest is. 'Ik weet niet of wij ons met z'n allen realiseren hoe bijzonder dit jaar was. We hebben natuurlijk het record met vijftien overwinningen van Max. Dat is echt heel bijzonder. Meestal komen dergelijke zeges voor uit dominantie. Het meest bijzondere van alles is nog dat Max niet gedomineerd heeft', aldus de voormalig F1-coureur.

Hij vervolgt met zijn uitleg. 'De laatste paar races leken er makkelijk uit te zien, maar hij heeft er nog flink voor moeten vechten en is zelfs nog met een beetje tegenslag aan het seizoen begonnen. Als je op die manier kijkt naar alle gewonnen races, dan is dat heel bijzonder. Iedere autosportliefhebber mag dankbaar zijn dat je deze generatie meemaakt', zo drukt hij de liefhebbers op het hart.

Zelfde Max als jaren geleden

Of het Verstappen zijn beste jaar in de sport is, weet Lammers niet. 'Als je puur kijkt naar zijn resultaten, dan is dat zo. Ik denk wat hij dit jaar gedaan heeft, dat is gewoon de Max die hij al vanaf zijn veertiende, vijftiende of zestiende was. Natuurlijk leer je je kwaliteiten beter te verdelen en te doseren gedurende het weekend', zo laat de Nederlander wel weten dat zijn landgenoot wel iets geleerd heeft in zijn jaren in de sport.

'Vaak wil je in de eerste ronde op vrijdag al de snelste zijn. Maar mensen die ouder worden beseffen gewoon dat ze maar een meter op kop te hoeven liggen en dat is zondagmiddag. Max is wel iemand die er altijd staat en altijd aanstaat. Wat dat betreft komt George Russell daar het dichtste bij in de buurt. Hij is ook iemand die constant presteert. Statistisch gezien was het Max' beste seizoen, maar ik denk dat hij altijd zo geweest is', zo besluit Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws