Häkkinen verwacht verrassingen in 2023: 'Niet zo vanzelfsprekend dat Verstappen blijft domineren' Formule 1
Formule 1

Häkkinen verwacht verrassingen in 2023: 'Niet zo vanzelfsprekend dat Verstappen blijft domineren'

Häkkinen verwacht verrassingen in 2023: 'Niet zo vanzelfsprekend dat Verstappen blijft domineren'

Mika Häkkinen verwacht niet dat Max Verstappen opnieuw met speels gemak zijn wereldtitel zal verdedigen aankomend seizoen. Dit seizoen kende de coureur van Red Bull Racing natuurlijk een dominant jaar, maar de nieuwe reglementen in de Formule 1 moeten er volgens Häkkinen voor zorgen dat er wat verrassingen zullen zijn in 2023. De voormalig coureur weet echter niet welk team dan komt bovendrijven om het Verstappen moeilijk te maken.

Dit jaar moest Ferrari het vuur aan de schenen van de Nederlander leggen, maar richting het einde van de eerste helft van het seizoen werd duidelijk dat het team niet bij machte was om de strijd vol te houden. Verstappen wist uiteindelijk tijdens de Grand Prix van Japan al de wereldtitel veilig te stellen. Een raceweekend later won Red Bull het constructeurskampioenschap. 'Hij heeft het geweldig gedaan met een geweldig team achter zich', zegt Häkkinen tegen Craig Slater bij Sky Sports.

'Red Bull heeft een geweldig team van ingenieurs. Bovendien werkt Adrian Newey daar en ik heb natuurlijk met hem samengewerkt toen ik mijn twee wereldkampioenschappen won', herinnert de Fin zich. Newey is gedurende het seizoen vaker bewierookt voor zijn werk. De RB18 was in het begin wel te zwaar, maar toen het gewicht eenmaal uit de auto was, werd duidelijk dat de bolide goed gebruik kon maken van een uitstekende aero-efficiëntie. Hierdoor pakte Verstappen bijvoorbeeld zijn zeer dominante zege op Spa-Francorchamps.

Häkkinen: 'Weet zeker dat we verrassingen gaan zien'

Door de twee kampioenschappen en de sterke auto van Red Bull verwacht men weer een dominante periode van de Oostenrijkse renstal. Häkkinen weet het echter nog niet zo zeker. 'We hebben te maken met hele nieuwe technische reglementen en dat biedt weer kansen aan alle andere teams om successen te boeken. Het zal niet zo vanzelfsprekend zijn dat Verstappen zal blijven domineren. Hij is natuurlijk wel een geweldige coureur, maar ik weet zeker dat we wat verrassingen gaan zien. Maar wie? Dat weet ik niet', sluit de ex-coureur lachend af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws