McLaren richt vizier op Red Bull: 'Waarom zou dat niet kunnen?' Formule 1
Formule 1

McLaren richt vizier op Red Bull: 'Waarom zou dat niet kunnen?'

McLaren richt vizier op Red Bull: 'Waarom zou dat niet kunnen?'

Het onverwachte goede resultaat in China heeft McLaren enorm veel vertrouwen gegeven voor de nabije toekomst, teambaas Andrea Stella gelooft nu dat het Britse team binnen een jaar de kloof naar Red Bull Racing kan dichten. En met de 24-jarige Lando Norris beschikt de renstal uit Woking nu al over een topcoureur.

Niet Ferrari, maar McLaren bleek afgelopen weekend de belangrijkste uitdager van Max Verstappen en Red Bull te zijn. Dit kwam voor de renstal uit Woking echter als een grote verrassing. Voorafgaand aan de eerste Chinese Grand Prix sinds 2019 rekende iedereen bij McLaren op één van de lastigste weekenden van de eerste seizoenshelft. Het werd uiteindelijk zelfs het beste weekend, dankzij de sprintpole en de tweede plaats van Norris in de hoofdrace.

Het goede (race)tempo en het mooie resultaat hebben teambaas Stella enorm veel vertrouwen gegeven voor de toekomst. Sterker nog: de Italiaan denkt nu zelfs dat het mogelijk is om Red Bull binnen een jaar te achterhalen. 'We hebben wat terrein verloren omdat we eerder zoveel terrein hebben gewonnen, terwijl zij (Red Bull, red.) zich niet ontwikkelden', doelt Stella in gesprek met The Guardian op vorig seizoen. 'Daarom moeten we de zaken over de lange periode bekijken en gedurende die lange periode bevinden we ons op een sterk traject. Als we dit sterke traject de komende twaalf maanden aanhouden, waarom niet? We zouden Red Bull bij kunnen halen', aldus Stella.

Stella lovend over Norris

Dat Norris erin slaagde om Sergio Pérez in een snellere Red Bull-bolide op afstand te houden, was voor Stella het bewijs dat zijn stercoureur een steeds completere rijder begint te worden. 'In de race lijkt hij steeds consistenter te worden en steeds beter in staat om te begrijpen wat er aan de hand is', zegt de McLaren-teambaas. 'Hetgeen wij racecraft noemen, lijkt bij hem steeds meer te komen en steeds nauwkeuriger te worden. Hij heeft heel goed werk geleverd door samen met zijn ingenieurs en de mensen in de fabriek aan de mogelijkheden te werken om enkele kleine aanpassingen door te voeren om het potentieel van de auto in grotere mate te kunnen benutten. Dit is zijn verdienste', sluit Stella af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws