Minardi stelt dat McLaren nog niet klaar is om te winnen: 'Gaven belangrijke cadeautjes weg' Opinie
Opinie

Minardi stelt dat McLaren nog niet klaar is om te winnen: 'Gaven belangrijke cadeautjes weg'

Minardi stelt dat McLaren nog niet klaar is om te winnen: 'Gaven belangrijke cadeautjes weg'

Gian Carlo Minardi zag Max Verstappen zondag op het Circuit de Barcelona-Catalunya ondanks een mindere bolide toch als de grote winnaar uit de strijd komen. Dat de RB20, het strijdwapen van Red Bull Racing, momenteel niet de beste bolide is, dat bewees Sergio Pérez wel. De Mexicaan eindigde op bijna een minuut achterstand van Verstappen.

Verstappen legde zondag de basis voor zijn zevende overwinning van het seizoen al meteen na de start. De Nederlander maakte vanaf P2 een iets betere start dan poleman Lando Norris en ondanks een kleine excursie in het gras wist de WK-leider zijn opponent in de eerste bocht te verschalken. Dat George Russell beide heren buitenom wist te passeren, deerde Verstappen niet. Sterker nog: hij kon dankzij een vroege inhaalactie op de Mercedes-coureur een gat slaan naar Norris, die zijn grootste uitdager was.

Minardi zag op een paar belangrijke inhaalacties na geen bijzonder spannende race, maar wel is hij lovend over het optreden van Verstappen. 'Ondanks het feit dat Verstappen niet de beste auto had, won hij toch. De Nederlander bevestigde dat hij een metronoom is door veel ronden af te leggen in hetzelfde tempo en overtrof daarmee zijn teamgenoot die bijna een minuut achterstand had. Pérez moest consequent ruim zes tienden per ronde toegeven, net als in de kwalificatie', schrijft Minardi op zijn eigen website.

Spannende tweede seizoenshelft

Minardi constateert verder op basis van zondag dat McLaren nog niet helemaal klaar is voor de titelstrijd. 'McLaren heeft de prijs betaald voor het gebrek aan ervaring, het team is nog niet klaar om te winnen', stelt Minardi. 'Het team gaf een paar belangrijke cadeautjes weg aan haar rivalen, zowel bij de pitstops als met de strategie. Desondanks eindigde Norris op slechts 2,2 seconden van Verstappen', aldus Minardi, die lijkt te willen zeggen dat de overwinning erin had gezeten voor het team uit Woking.

McLaren moet volgens Minardi dus nog wel een stapje zetten om Red Bull echt uit te kunnen dagen, maar daar heeft de Italiaan wel vertrouwen in, al vindt hij de kleine verschillen tussen de teams niet per se een zegen. 'Er staat ons een vurige tweede seizoenshelft te wachten, die aan de ene kant wordt gekenmerkt door de minimale verschillen en daardoor minder inhaalacties, maar aan de andere kant voor meer opwinding in de kwalificatie zorgt', aldus Minardi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws