Krantenkoppen uit Mexico realistisch over Pérez: 'Voldoet niet aan de verwachtingen van Red Bull' Formule 1
Formule 1

Krantenkoppen uit Mexico realistisch over Pérez: 'Voldoet niet aan de verwachtingen van Red Bull'

Krantenkoppen uit Mexico realistisch over Pérez: 'Voldoet niet aan de verwachtingen van Red Bull'

De Mexicaanse media zien hun coureur Sergio Pérez steeds verder achter op Max Verstappen raken, ondanks dat hij wel in de punten is geëindigd in Barcelona. De kranten uit het thuisland van de coureur met startnummer elf weten dat een achtste plek niet voldoende is. Ze vermoeden dat het niet alleen onvoldoende is voor het klassement, maar ook voor Red Bull Racing.

Pérez begon met een contractverlenging op zak aan de raceweekenden in Canada en in Spanje, maar het ging niet bepaald zoals hij had gehoopt dat het zou gaan. Vanuit Monaco nam hij geen punten mee, maar wel een DNF. In Canada ging het niet veel anders. Het begin van het Europese drieluik moest dan beter verlopen, maar in Barcelona kon de Mexicaan ook niet imponeren. Hij kwalificeerde wel binnen de top tien, maar vanwege een gridstraf in Canada, die hij nog moest inlossen, moest hij starten vanaf P11. Op zondag eindigde hij net in de punten.

'Verstappen heeft opnieuw gewonnen. Dankzij zijn intelligentie en onverschrokkenheid veroverde hij zijn zevende overwinning van de tien verreden wedstrijden', begint La Jornada. Het verschil tussen hem en Pérez werd in Spanje wederom pijnlijk blootgelegd. 'Zijn teamgenoot, de Mexicaan Pérez, wist de finish slechts als achtste te bereiken', gaat de krant verder. 'Verstappen heeft nu 219 punten en Norris steeg naar de tweede plaats met 150, nadat hij Leclerc inhaalde.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Krantenkoppen uit Mexico realistisch over Pérez: 'Voldoet niet aan de verwachtingen van Red Bull'
Pérez heeft in de afgelopen drie races slechts vier punten gescoord. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

Pérez, de runner-up van vorig seizoen, staat vijfde met 111 punten en is aan het strijden om nog hogerop te komen in het klassement.' De coureurs achter Pérez in het kampioenschap, Oscar Piastri en George Russell, halen momenteel per race meer punten dan de Mexicaan. Piastri staat met 87 punten op P6. Nog een paar teleurstellende weekenden voor de Red Bull-coureur, en hij zal buiten de top vijf terechtkomen.

'Hij weet dat dit niet genoeg is'

'Hoewel hij opnieuw een paar puntjes verzamelt, eindigt Pérez als achtste in de Grand Prix van Spanje en raakt hij verder achter op Verstappen', stelt ook El Universal. 'Na twee uitvalbeurten pakte hij een puntenfinish, maar hij weet dat dit niet genoeg is. Hij zei dat hij behoorlijk teleurgesteld is, maar hij gelooft dat ze belangrijke dingen hebben geleerd en dat ze competitiever zullen zijn in Oostenrijk.' De Grand Prix van Oostenrijk staat aankomend weekend al voor de deur.

Het weekend heeft een drukke planning, er staat namelijk een sprintrace op het schema. Pérez heeft in het thuisland van Red Bull dus maar één vrije training om een beetje een goede feeling te ontwikkelen in de auto. 'Hij wist eindelijk weer punten te behalen voor het kampioenschap, maar hij blijft nog ver achter op de koplopers en staat zelfs op meer dan honderd punten van Max Verstappen', gaat Esto verder.

'Met de achtste plaats in Spanje heeft hij nu 111 punten. Hij staat 108 punten achter zijn teamgenoot, die comfortabel aan de leiding gaat. Het is alweer vijf races geleden dat we Checo op het podium zagen. Hij behaalde voor het eerst in drie races weer punten, maar dat is niet voldoende voor de verwachtingen van Red Bull. De Mexicaanse coureur weet dit en begrijpt dat hij de balans van zijn RB20 moet verbeteren om te kunnen concurreren met McLaren, de nieuwe dreiging voor de kampioensformatie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws