Pérez kan wereldtitel uit zijn hoofd zetten: 'Dit weekend laten zien dat hij geen wereldkampioen is' Opinie
Opinie

Pérez kan wereldtitel uit zijn hoofd zetten: 'Dit weekend laten zien dat hij geen wereldkampioen is'

Pérez kan wereldtitel uit zijn hoofd zetten: 'Dit weekend laten zien dat hij geen wereldkampioen is'

Mocht Sergio Pérez nog in de wereldtitel hebben geloofd, dan kan hij dat volgens Jan Lammers na het weekend in Monaco wel uit zijn hoofd zetten. De Mexicaan belandde al in Q1 in de muur bij Sainte Dévote en daarmee zat zijn sessie en eigenlijk ook het weekend erop. Jeroen Bleekemolen sluit zich aan bij de woorden van Lammers en hij stelt dat dit de genadeklap is voor Pérez.

In 2022 wist Pérez de overwinning in Monaco voor zich op te eisen. Een jaar later kon het contrast haast niet groter zijn. De Mexicaan vergaloppeerde zich in Q1 en moest de race van achteraf beginnen. Hij slaagde er uiteindelijk niet in om nog wat punten te sprokkelen en tot overmaat van ramp wist zijn titelrivaal Max Verstappen zijn pole om te zetten in een klinkende overwinning.

Het contrast tussen de beide Red Bull-coureurs kon volgens Lammers haast niet groter zijn. 'Zeker als de eerste en de laatste coureur in hetzelfde team zitten', zegt de voormalige F1-coureur in de Formule 1-podcast van de NOS. 'Pérez heeft zichzelf in de voet geschoten. Mocht hij nog enige aanspraak willen maken op het wereldkampioenschap, dan heeft hij dit weekend wel laten zien dat hij echt een hele snelle autocoureur, maar geen wereldkampioen is. Niet alleen op basis van de punten, maar ook gewoon met de fouten die hij heeft gemaakt.'

Genadeklap voor Pérez?

Ook Bleekemolen denkt dat Pérez dit weekend alle kansen op zijn eerste wereldtitel heeft verspeeld. 'Dit is voor mij echt de grote klap. Hij had het hier kunnen doen. Hij won hier vorig jaar, maar dit jaar niet. Hij laat gewoon 25 punten liggen en daarmee denk ik dat het wel een beetje over is voor het kampioenschap.' Als hem gevraagd wordt of dit tussen de oren gaat zitten, antwoordt hij bevestigend. 'Jazeker. Waar hij af en toe best wel van het zelfvertrouwen uit elkaar barst, daar zie je nu ook wel dat hij die klap terugkrijgt. Hij denkt zelf: ik kan kampioen worden en ineens weet je dat dit het niet wordt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws