Verstappen benaderde op zaterdag de beste ronde ooit: 'Het is mooier dan ik ooit had kunnen voorstellen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen benaderde op zaterdag de beste ronde ooit: 'Het is mooier dan ik ooit had kunnen voorstellen'

Verstappen benaderde op zaterdag de beste ronde ooit: 'Het is mooier dan ik ooit had kunnen voorstellen'

Max Verstappen is slechts 25 jaar oud, maar kan zich in steeds meer lijstjes mengen met de absolute legendes uit de geschiedenis van de Formule 1. Het AD analyseert ook hoe de tweevoudige wereldkampioen inmiddels de statistieken van de Braziliaanse Ayrton Senna benadert. Niet alleen qua statistieken doet Verstappen goed op, hij valt ook op door middel van buitengewone prestaties, zoals ook in Monaco weer het geval was.

Over het algemeen reageert Verstappen behoorlijk stoïcijns op vergelijkingen met andere grootheden en zijn steeds prominentere rol in de Formule 1. Na een absurde slotsector in zijn laatste kwalificatiepoging was hij dan ook niet op extreme uitspraken te betrappen. 'Ik leg mezelf altijd de druk op om het te laten zien, en gelukkig werkt het dan ook', oordeelde Verstappen na zijn cruciale kwalificatierondje op de zaterdag.

Een dag later werden de punten binnengehaald, en dat levert bij Verstappen doorgaans een sterkere reactie op dan een goede prestatie op de zaterdag. 'Ja, het is geweldig. Ik had nooit gedacht dat ik in deze positie zou komen in mijn carrière', aldus de Nederlander. 'Toen ik jong was, wilde ik Formule 1-coureur worden en dat ik nu deze races win, is fantastisch. Het is mooier dan ik me ooit had kunnen voorstellen.' Gezien de huidige vorm van Verstappen en werkgever Red Bull Racing lijkt het erop dat de 25-jarige nog wel de nodige succesjes kan gaan boeken.

Ondanks zijn jonge leeftijd hoeft Verstappen nog maar vijf coureurs voor zich te dulden als het aankomt op de meeste Grand Prix-overwinningen. De vijfde plek van Ayrton Senna is al binnen bereik: Verstappen won gisteren voor de 39e keer, en komt daarmee slechts twee zeges tekort op Ayrton Senna. Mogelijk kan Verstappen de Braziliaan dus in juni bij de Canadese Grand Prix al evenaren. Michael Schumacher kwam in Monza in 2000 op gelijke hoogte met Senna, iets wat destijds tot tranen leidde bij de Duitser. Dat lijkt bij Verstappen ondenkbaar, maar toch zal het zeker wat met hem doen.

Legendarische status komt voort uit meer dan cijfers alleen

Het Algemeen Dagblad geeft aan dat Verstappen niet alleen qua cijfers tot de grootsten behoort, maar ook door unieke momenten, of een bloedstollende titelstrijd. Dat laatste heeft Verstappen in 2021 al ervaren, maar volgens het AD kan het polerondje van Verstappen ook absoluut als legendarisch beschouwd wordt. Het AD vergelijkt de ronde van Verstappen met de kwalificatieronde van Senna in Monaco in 1988, en oordeelt dat dat nog altijd het beste rondje is dat ooit in een Formule 1-auto gereden is.

Vooral de krappe lijn die Verstappen door Rascasse nam rechtvaardigt volgens het AD een vergelijking met de ronde van Senna. 'Het was misschien wel de best aangesneden bocht aller tijden. Een fragment dat zomaar, net zoals de beelden van Senna’s superieure kwalificatieronde, nog decennialang kan blijven opduiken in aanloop naar nieuwe edities van de Monegaskische stratenrace. Zo heeft Verstappen zijn erfgoed nogmaals verrijkt met een speciale daad.'

Als het moment komt dat Verstappen met pensioen gaat, zal hij volgens het AD herinnerd worden als de koning van de inhaalacties. Verder worden zijn strategische vermogen en zijn bandenmanagementvaardigheden als kwaliteiten benoemd. Volgens de nieuwssite mag zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco in een adem genoemd worden met de wijze waarop hij voor het eerst wereldkampioen werd. De afgelopen seizoenen pakt Verstappen de ene na de andere overwinning. Mocht Verstappen de huidige lijn weten voort te zetten, dan kan hij in zijn laatste contractjaar, 2028, niet alleen de coureur zijn met de meeste zeges ooit, maar hij kan dat jaar in theorie ook zijn achtste wereldtitel al pakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws