Plooij hoopt op hulp van Jos Verstappen bij 'zeurende' Max': 'Max had zes letters boven zijn wieg hangen' Opinie
Opinie

Plooij hoopt op hulp van Jos Verstappen bij 'zeurende' Max': 'Max had zes letters boven zijn wieg hangen'

Plooij hoopt op hulp van Jos Verstappen bij 'zeurende' Max': 'Max had zes letters boven zijn wieg hangen'

Jack Plooij volgde de Grand Prix van Oostenrijk aan boord van de RB20 van Max Verstappen. De pitreporter merkte op dat de Limburger al de hele race een onrustige indruk maakte, nog voordat hij het met Lando Norris aan de stok kreeg. Plooij heeft ook een duidelijke mening over het optreden van Verstappen in duel met de McLaren-coureur, en denkt dat papa Verstappen even moet ingrijpen.

Verstappen is tegenwoordig vaak de rust zelve tijdens Grands Prix, en lijkt de laatste maanden ook niet gevoelig voor druk, van andere teams en coureurs, en ook niet in verband met de onrust binnen het team. In Oostenrijk zat dat volgens Plooij anders. 'Hij was echt zo bizar aan het zeuren. Dat ben ik niet van Max gewend. Max is altijd heel erg van: Wat is het gat? Wie rijdt er voor me? Gianpiero (Lambiase, red.) roept ook altijd wie er voor hem zit als er iemand aankomt (bij het lappen van achterblijvers, red.). Dat zijn een beetje rustige teksten', deelt Plooij bij het Ziggo Sport Race Café.

Op de zondag in Oostenrijk was dat toch wat anders dan anders, meent Plooij. 'Nu zat hij weer: Nee, ik wil het niet. Ik wil het anders. Wat is er aan de hand? Wat gebeurt er? Hij was heel onrustig, vond ik.' Plooij vindt wel dat Verstappen én Lando Norris benadeeld werden vanwege het feit dat de wedstrijdleiding niet snel handelde. 'Ik vond vijf ronden lang', oordeelt Plooij over het feit dat Norris pas vijf ronden nadat hij de baan verliet een straf vanwege track limits kreeg.

Excuses vereist?

Plooij vindt dat Verstappen fout zat, en denkt dat het belangrijk is dat de coureur snel zijn verontschuldigingen aanbiedt aan zijn vriend in de paddock. 'Jos moet nu even opstaan en zeggen tegen Max dat hij daarnaartoe moet gaan als de sodemieter. Dat moet gebeuren, hij moet dit nu meteen oplossen', aldus Plooij, die nog eens duidelijk maakt dat hij de straf van Verstappen wel terecht vindt. 'Dit is geen discussie.'

Plooij denkt overigens niet dat Verstappen blij is dat hij nu tien punten is uitgelopen op Norris. Dat zijn er zelfs meer dan wanneer hij de race voor de Brit had gewonnen. 'Bij Verstappen hingen boven zijn wieg al zes letters: Winnen. Elke race winnen, zo moet het. Daar heeft hij de pest over in, dat hij niet gewonnen heeft. Dat moet even zakken.' Ook Rick Winkelman doet een duit in het zakje, en vindt het opvallend hoe agressief Verstappen zich opstelde in de race. 'Zou het dan toch zo zijn dat het gedoe bij Red Bull dit weekend toch bij Max tussen de oren gaat zitten? Het gaat hier dan toch net iets minder.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws