Ziggo Sport-analisten niet mals over eerste dag in Las Vegas: 'Het was een beetje een farce' Opinie
Opinie

Ziggo Sport-analisten niet mals over eerste dag in Las Vegas: 'Het was een beetje een farce'

Ziggo Sport-analisten niet mals over eerste dag in Las Vegas: 'Het was een beetje een farce'

De F1-analisten van Ziggo Sport hebben in het Race Café teruggeblikt op de eerste racedag in Las Vegas. Het incident van Carlos Sainz met de putdeksel wordt uitgebreid besproken, en de mannen zijn het erover eens dat Ferrari een sterke eerste indruk maakte.

'Het was een beetje een farce vandaag', begint Winkelman de analyse over de vrijdagsessies in Las Vegas. 'Het is ook de derde fout van de FIA in korte tijd.' Naast het probleem met de putdeksel in Las Vegas, noemde Winkelman ook de kerbstones in Qatar die voor problemen zorgden, en de track limit-camera's in Austin die niet goed afgesteld stonden. 'Allemaal dingen waar de FIA verantwoordelijk voor is.'

De analisten zijn het ook met elkaar eens dat Carlos Sainz te zwaar gestraft is voor het moeten vervangen van het chassis, de power unit, en de batterij van zijn Ferrari-bolide na het incident met de putdeksel. Wel snappen de Ziggo Sport-mannen, behalve Rob Kamphues, dat de stewards de straf hebben opgelegd aan de Spanjaard, omdat anders andere teams in de toekomst vergelijkbare situaties kunnen gaan proberen to creëren om zo ongestraft onderdelen te kunnen vervangen.

Lof voor Ferrari

'De topsnelheid is goed van de Ferrari', analyseert Robert Doornbos de tweede vrije training in Las Vegas. De oud-coureur vindt het gaaf om te zien dat de Ferrari's en Verstappen aan elkaar gewaagd lijken. 'Toen Leclerc zijn ronde deed, wist hij er echt een monsterronde uit te krijgen.' Ondanks dat Leclerc dicht bij Verstappen in de buurt lijkt te komen, zijn de mannen niet bang dat Red Bull weer eenzelfde soort weekend als Singapore tegemoet gaan.

'Ferrari heeft het goed voor elkaar', concludeert Jack Plooij. 'Dat maakt het wel extra sneu voor Sainz, dat hij tien plaatsen gridstraf heeft', voegt Winkelman daaraan toe. 'Leclerc maakt wel echt een hele sterke indruk.' Verstappen kan echter wel het verschil maken in verschillende bochten, volgens de mannen, met name in bocht 7 en 8.

De Ziggo Sport-analisten verwachten echter niet dat de race op zaterdagavond in de gokstad een spannend evenement gaat worden. 'Of denken jullie na drie ronden weten we het wel (wie de winnaar in Las Vegas wordt, red.)?', vraagt Kamphues aan de andere analisten of ze zin hebben in de race. 'Ja', antwoordde de mannen gelijk. 'Ik heb meer zin in de kwalificatie', geeft Doornbos dan ook gelijk eerlijk toe.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws