Red Bull staat voor uitdaging in de race: 'Ze hebben de problemen nog niet helemaal opgelost' Opinie
Opinie

Red Bull staat voor uitdaging in de race: 'Ze hebben de problemen nog niet helemaal opgelost'

Red Bull staat voor uitdaging in de race: 'Ze hebben de problemen nog niet helemaal opgelost'

Voormalig Red Bull Racing-coureur Christian Klien verwacht dat we voor het eerst dit jaar spanning kunnen verwachten voor de raceoverwinning. De Oostenrijker liet bij ServusTV weten dat de doorgaans zo overtuigende racesimulatie nu helemaal niet zo overtuigend was. De kleine onderlinge verschillen zorgen voor een lastig te voorspellen pikorde.

Tot nu toe was 2024 vrij voorspelbaar: Red Bull Racing heerste in de races, met Max Verstappen voor Sergio Pérez, terwijl Ferrari duidelijk het tweede team was, voor die teams met Mercedes-aandrijving: McLaren, Aston Martin, en het fabrieksteam zelf. In Australië lijkt het voordeel van Red Bull een stuk kleiner te zijn, of zelfs helemaal verdwenen te zijn.

Verstappen niet superieur in racesimulatie

'We hebben het goed gevolgd in de garage tijdens de training', geeft Klien aan bij de Oostenrijkse televisie. 'Er werd veel aan de auto en aan de afstelling gesleuteld. Daar zie je wel aan dat ze de problemen nog niet helemaal opgelost hebben', vertelt de voormalige coureur. 'Bij de racesimulatie had Verstappen ook relatief veel last van graining (korrelvorming op de banden, red.).' Juist het bandenmanagement is normaal een sterk punt van Red Bull en Verstappen, al gaf Helmut Marko na de Grand Prix van Saoedi-Arabië ook al aan dat de bandenslijtage toen niet optimaal was.

Klien verwacht dit weekend dus ook meer strijd voor de overwinning. 'Het is dus nog geen uitgemaakte zaak', zegt de analist. 'Ze zullen bij Red Bull tot het uiterste moeten gaan over één ronde, en dat geldt voor de race ook. Het leuke is wel dat dit het heel interessant maakt. De tijden zitten ongelofelijk dicht bij elkaar. Ook Mercedes doet vooraan mee, net als natuurlijk Ferrari. Red Bull zal dus echt tot het uiterste moeten gaan.'

Jantje lacht, jantje huilt

Klien ging ook nog in op de sessie van Lewis Hamilton. De Brit klaagde in het begin over het gigantische gat naar de kop, om uiteindelijk als vierde te eindigen, op minder dan een tiende achter snelste man Charles Leclerc. 'We hoorden op de radio nog bij Hamilton dat het nog allemaal niet goed zat, en dat ze zeven tienden op de rechte stukken verloren. Aan het einde van de sessie waren ze net zo snel als de anderen, dus ik vermoed dat ze de motor nog flink opgeschroefd hebben, en qua vermogen al dicht bij een kwalificatiesimulatie in de buurt zaten. Het is de vraag of ze er in de kwalificatie nog wel bij zitten', zo sluit Klien af.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws