F1 Live 06:00u | Kwalificatie Grand Prix van Australië 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 06:00u | Kwalificatie Grand Prix van Australië 2024

F1 Live 06:00u | Kwalificatie Grand Prix van Australië 2024

De vrije trainingen voor de Grand Prix van Australië zijn verreden, en net zoals in 2023 bood het circuit in Melbourne weer een hoop spanning en sensatie. Er wordt nog altijd nagepraat over het akkefietje bij Williams, maar ook voorin is het spannend: Max Verstappen heeft het nog niet makkelijk, en eindigde in elke sessie als tweede. Ferrari lijkt de Nederlander Down Under serieus te kunnen uitdagen.

De absolute nachtsessies zijn voor de Nederlandse fans achter de rug. De eerste en derde vrije training gingen om 02:30 uur Nederlandse tijd van start. In die zin is de starttijd van de kwalificatie, om 06:00 uur Nederlandse tijd, nog een stuk schappelijker. De fans die vroeg uit hun bed komen worden in Melbourne vaak wel getrakteerd op een spannende en incidentrijke sessie. De muren staan op dit stratencircuit, dat om het Albert Park heen gelegd is, dicht naar het asfalt, en in combinatie met de snelle bochten, en maar liefst vier DRS-zones, zit een ongeluk in een klein hoekje.

Verstappen heeft draai nog niet helemaal gevonden

Het is niet vreemd dat de race gepaard gaat met hoge verwachtingen, want dit zou mogelijk het eerste circuit kunnen zijn waar de concurrentie een serieuze slag kan slaan in het gevecht met de tot nu toe ongenaakbare Max Verstappen. Tijdens de vrije trainingen konden we er al een glimp van opvangen, want Lando Norris en Charles Leclerc versloegen Verstappen bij het neerzetten van de snelste tijd op de vrijdagen. Zij verschenen bovenaan de lijst, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede tijd. Op zaterdag, tijdens de laatste vrije training, was Leclerc ook net twee honderdsten sneller dan zijn generatiegenoot.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

F1 Live 06:00u | Kwalificatie Grand Prix van Australië 2024
Kan Charles Leclerc nu wel toeslaan?

Vooral Ferrari maakte een goede indruk in de trainingen. Charles Leclerc en Carlos Sainz deden het goed op de mediumbanden én op de zachte banden, en ook de racesimulatie zag er goed uit. Mercedes is wisselvalliger, maar Lewis Hamilton kwam aan het einde van de derde vrije training nog geen tiende tekort op Leclerc. Daarbij viel ook vooral op dat de onderlinge verschillen tussen de topteams erg klein waren in de verschillende trainingssessies.

Red Bull moet long runs nog bijspijkeren

Max Verstappen beschadigde zijn vloer in de eerste vrije training, waardoor hij in de tweede vrije training later moest beginnen. De wereldkampioen liep hierdoor zijn long run grotendeels mis, en ook de racesimulatie van Sergio Pérez overtuigde nog niet helemaal. Daarom koos de constructeurskampioen er in de derde vrije training voor om als eerste op pad te gaan, waardoor Verstappen en Pérez nog tijd kregen voor een extra racesimulatie. Deze was ook niet helemaal overtuigend, en Verstappen had het ook in de kwalificatiesimulatie op de zachte banden niet helemaal naar zijn zin, dus alle ingrediënten lijken aanwezig te zijn voor een spannende kwalificatie en mogelijk ook een spannende race.

Wil je F1 kijken dit weekend in Australië? Bestel Viaplay of bekijk de opties.

F1 Live 06:00u | Kwalificatie Grand Prix van Australië 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws