Oud-teameigenaar verwacht Mercedes-tegenoffensief: 'Red Bull lijkt de rust te hebben verloren' Formule 1
Formule 1

Oud-teameigenaar verwacht Mercedes-tegenoffensief: 'Red Bull lijkt de rust te hebben verloren'

Oud-teameigenaar verwacht Mercedes-tegenoffensief: 'Red Bull lijkt de rust te hebben verloren'

Voormalig F1-teameigenaar Gian Carlo Minardi gelooft dat Mercedes haar tegenoffensief in Imola zou kunnen starten. De Duitse renstal introduceerde in Miami een aantal upgrades, en Minardi verwacht dat het de coureurs goed af zal gaan in Imola. Mercedes is niet enige team dat met een upgrade aankomt in Imola, ook Red Bull Racing en Ferrari zullen upgrades meenemen.

Voor het eerst sinds 2022 verloor Red Bull van twee verschillende teams in een seizoen. In dat jaar verloor ze op Silverstone van Ferrari en in Brazilië van Mercedes. In 2023 kon alleen Ferrari een race winnen, die in Singapore, maar in 2024 heeft Ferrari ook een race gewonnen en kon Lando Norris de zege van Miami voor McLaren behalen. Mercedes doet voorlopig niet mee in de strijd vooraan, die nu lijkt te gaan tussen Red Bull, Ferrari en McLaren. In Miami introduceerde de Duitse renstal een aantal upgrades, waaronder een nieuwe vloer. Minardi gelooft dat ze het tij kunnen keren in Imola, waar de Formule 1 volgende week zal racen.

'Het team met de hoogste verwachtingen voor Imola is zeker Mercedes', stelt de Italiaan op zijn website. 'Naar verluidt, zou hun kampioenschap moeten beginnen vanaf het circuit van Enzo e Dino Ferrari', vervolgt de oud-teameigenaar. 'Met een zesde plaats (in Miami, red.), ondanks een auto die niet op het hoogste niveau opereerde, lieten ze zien dat ze niet zeven wereldkampioenschappen hebben gewonnen door toeval, en anderen een hoge prijs kunnen laten betalen.' Minardi wacht op een reactie van Ferrari terwijl Red Bull 'het langzaam kwijt lijkt te raken'. Mercedes heeft echter de slechtste seizoenstart sinds 2012.

'Red Bull blijft de maatstaf'

Ferrari zal een 2.0-versie van haar huidige bolide naar Imola brengen, zo luiden de berichten uit Italië. Red Bull is echter ook van plan om wat upgrades te introduceren. Met McLaren die in Miami ook upgrades aan de auto doorvoerde, lijkt het een spannende race te kunnen worden. 'We wachten nu op de reactie van Ferrari. In Miami introduceerden ze al enkele updates met positieve resultaten in afwachting van het belangrijke pakket dat wordt verwacht in Imola', gaat Minardi verder.

'Red Bull blijft de maatstaf, ook al lijken ze de rust te hebben verloren die hen constant heeft onderscheiden in de afgelopen seizoenen. Dat vanwege de bekende interne problemen', vervolgt de Italiaan. 'Verstappen, met de dubbele poleposition, de sprintzege en de tweede plaats in Miami, blijft de te kloppen man. Ik denk dat de Nederlander voldoening wilde, maar niet al te veel risico wilde nemen', aldus de oud-teameigenaar.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws