Van de Grint vond GP van Japan 'saaie vertoning': 'Zonder Max was het mooier geweest' Opinie
Opinie

Van de Grint vond GP van Japan 'saaie vertoning': 'Zonder Max was het mooier geweest'

Van de Grint vond GP van Japan 'saaie vertoning': 'Zonder Max was het mooier geweest'

Max Verstappen wist afgelopen weekend de nare smaak van Singapore met speels gemak weg te spoelen in Suzuka. De coureur van Red Bull Racing hoefde enkel bij de start even op de McLarens van Lando Norris en Oscar Piastri te letten, maar nadat hij de leidende positie met succes had verdedigd, zag de concurrentie hem niet meer terug. Kees van de Grint is blij dat de race in Nederland al in de ochtend uit werd gezonden, want hij vond de GP van Japan een saaie vertoning. De voormalig bandenexpert wil echter wel benadrukken dat hij heeft genoten van het optreden van Verstappen.

Verstappen wilde het slechte weekend in Singapore graag snel achter zich laten en het circuit van Suzuka was daar de uitgelezen plek voor. In Japan greep Verstappen op dominante wijze de zege en daarmee klonk in 2023 alweer voor de dertiende keer het Wilhelmus na afloop van een Grand Prix. Met zijn ijzersterke optreden wilde Verstappen laten zien dat Red Bull niet geraakt wordt door de strengere handhaving van de regels rondom de flexibele vleugels. De Nederlander won de race met bijna twintig seconden voorsprong op tweede man Norris. Van de Grint vond er dan ook weinig aan.

'Ik vond het gisteren fantastisch dat de race zo vroeg was, want ik vond er niks aan', begint hij in het Viaplay-programma In de Slipstream. 'Daarna was er een hele mooie, zomerse dag. Ik vond het dus wel fijn dat ik, na deze saaie vertoning, nog een hele dag voor me had. Voordat mensen het verkeerd begrijpen: ik heb genoten van het fantastische rijden van Verstappen. Ik heb een zwarte bril op, maar die kleurt nu oranje. Hij reed zo zuiver, ik zou het bijna met André Rieu gaan vergelijken. Hij heeft zo mooi gereden. Echt, hij stak er met kop en schouders bovenuit', stelt Van de Grint, die vervolgens toelicht waarom hij de GP van Japan niks aan vond.

'Als ik dan verder kijk, dan was de kwalificatie wel goed. Maar uit de top tien van de kwalificatie verdwenen Yuki Tsunoda en Sergio Pérez dan nog, maar verder waren er maar vier wisselingen. Dat is niks aan. Voor de raceliefhebber was het in Japan zonder Max (Verstappen, red.) mooier geweest. Dat heeft niks met Verstappen te maken. Verstappen reed subliem, maar de rest... Er is niet zoveel spanning', verzucht Van de Grint. Collega Ernest Knoors snapt wel wat hij bedoelt. 'Als je kijkt naar wat Max doet in Suzuka op een heel technisch circuit. In die eerste sector met hogesnelheidsbochten is hij op sommige stukken gewoon 21 kilometer per uur sneller dan Pérez. Zo'n verschil in een hogesnelheidsbocht is ongekend. Dat heeft te maken met het vertrouwen in de auto en een auto die helemaal past bij zijn rijstijl. Dat is echt waar Max het verschil maakt.'

Gemotiveerde Verstappen blaast iedereen omver

Knoors vond het juist dan wel weer mooi dat Verstappen vorige week al aankondigde in Suzuka één en ander recht te zullen zetten. 'Dat vind ik ook wel mooi. Hij is soms wat diplomatiek en zegt niet meer altijd wat hij denkt. Daar is hij denk ik wat in gegroeid, maar in Singapore zei hij wel heel duidelijk: als jullie denken dat Red Bull wat verloren heeft door de nieuwe technische richtlijnen voor de flexibele vleugels, let dan maar op in Suzuka. Hij is eigenlijk vanaf vrijdag ongenaakbaar en hij is een halve seconde sneller dan de rest. Dat is wel even laten zien wat je kan', vindt Knoors.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws