Van der Garde adviseert Verstappen om wereldtitel pas in de VS te pakken: 'Had ik gedaan' Opinie
Opinie

Van der Garde adviseert Verstappen om wereldtitel pas in de VS te pakken: 'Had ik gedaan'

Van der Garde adviseert Verstappen om wereldtitel pas in de VS te pakken: 'Had ik gedaan'

De kans is aanzienlijk dat Max Verstappen aankomende zaterdag in Qatar zijn derde wereldtitel in de wacht gaat slepen. Giedo van der Garde weet dat de regerend wereldkampioen er direct voor zal gaan, maar hij adviseert de Red Bull Racing-coureur echter om er nog een GP-weekend mee te wachten. Zelf zou de voormalig Formule 1-coureur dat in ieder geval wel gedaan hebben.

Verstappen kan komende zaterdag de eerste coureur in 36 jaar worden, die de wereldtitel op een zaterdag binnenhaalt. In 1987 was uitgerekend zijn schoonvader Nelson Piquet de laatste coureur die dit presteerde, nadat Nigel Mansell zich, na een zware crash, had teruggetrokken en niet deel kon nemen aan de GP van Japan. Volgens Van der Garde maakt Verstappen niet druk om zulke statistieken en kan het hem weinig schelen waar en op welke dag hij kampioen wordt.

'Kampioen is kampioen. Of hij dat nu in Qatar, Japan, de Verenigde Staten of in Abu Dhabi wordt, dat maakt hem niet uit', zegt Van der Garde in de podcast DRS: De Race Show. 'Hij zal denken: ik ben kampioen en dat telt.' Zelf heeft de Viaplay-analist wel een voorkeur. Hij zou de titel liever in de Verenigde Staten binnenhalen. 'Ik had hem daar gepakt. Zaterdag gewoon even een technisch probleem in de sprintrace en zondag had ik waarschijnlijk ergens tegenaan gereden en mijn vleugel eraf gereden. Dan was ik ergens achterin geëindigd en Pérez wint hem dan. Ik had dat gedaan. Als je dan toch kan kiezen waar je kampioen wordt, doe het dan op een plek waar je het leuk hebt', zegt Van der Garde. 'Maar Verstappen kennende pakt hij de titel gewoon zaterdag al.'

Als hem vervolgens gevraagd of Verstappen mogelijk de teugels wat laten vieren wanneer de derde wereldtitel binnen is, antwoordt Van der Garde ontkennend. 'Max stapt de volgende race gewoon weer in en is één van de snelste coureurs. Ik zie hem niet ineens gaan genieten met zijn vrienden, op stap gaan en gek gaan doen. De volgende race zal hij er weer voor de volle honderd procent voor gaan', aldus Van der Garde.

Van der Garde denkt dat Pérez constructeurstitel niet heeft gevierd

Verstappen kan in Qatar zijn derde wereldtitel grijpen, maar twee weken geleden kon de Nederlander ook al een feestje vieren. In Japan wist Red Bull de constructeurstitel namelijk al veilig te stellen. Het leeuwendeel van de punten werd door Verstappen behaald en dat moet toch moeilijk zijn geweest voor teamgenoot Sergio Pérez. Van der Garde denkt dat dit wel meevalt, maar hij vermoedt dat de Mexicaan het feestje in Japan niet heeft meegevierd.

'Hij wordt tweede in het kampioenschap en heeft de constructeurstitel binnengehaald met Red Bull. Daar krijgt hij waarschijnlijk een dikke bonus voor', zegt de voormalig F1-coureur. 'Ik denk alleen niet dat hij het feestje in Japan heeft meegevierd. Hij had zo'n slechte race. Ik zou met het schaamrood op de kaken met de helikopter weggegaan zijn naar Tokio, de eerste vlucht naar Mexico hebben genomen en de volgende dag twintig kilometer gaan hardlopen.'

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws