Van der Garde voorspelt wie Verstappen uitdaagt in Imola: 'Hij kan weer de zege pakken' Opinie
Opinie

Van der Garde voorspelt wie Verstappen uitdaagt in Imola: 'Hij kan weer de zege pakken'

Van der Garde voorspelt wie Verstappen uitdaagt in Imola: 'Hij kan weer de zege pakken'

Giedo van der Garde schrok van de actie van Sergio Pérez bij de start van de race in Miami, waarbij hij bijna Max Verstappen van de baan kegelde. Naar het idee van de oud-coureur had hij geluk dat hij hem niet had geraakt. De schade die Verstappen opliep, ook de kras op zijn diffuser, komt mogelijk door de klap die de onderkant van de auto kreeg toen hij over een kerb reed.

Verstappen en Pérez hebben elkaar net niet geraakt tijdens de start van de Grand Prix van Miami. De Nederlander vertrok van poleposition, Pérez vanaf P4. Vanwege de slechte start van Charles Leclerc zat de Mexicaan naast hem in de eerste bocht, en hij miste ook nog eens zijn rempunt. Carlos Sainz was hier vooral de dupe van. De Spanjaard was sneller weg dan zijn teamgenoot, maar door de actie van Pérez kon Leclerc hem weer passeren en Oscar Piastri ook. Pérez viel daardoor even terug in het veld, maar hij had geluk dat hij Verstappen niet had aangetikt. 'Als Pérez een halve meter later had geremd, dan waren ze vol op elkaar geklapt', zegt Van der Garde in de DRS: de Race Show-podcast.

'Maar hij heeft hem niet geraakt. Die kras op Verstappens diffuser komt honderd procent van dat paaltje. Max zat voor hem in die bocht, dus hij kan hem niet geraakt hebben. Als dat wel was gebeurd, dan was hij wel gespind', stelt de oud-coureur. 'Pérez remde veel te laat. Hij dacht: ik doe hetzelfde als Lewis Hamilton (in de sprintrace, red.). Sainz had een prima start, maar hij moest twee keer aan de kant.' Ook Piastri kon hem passeren, die goed op weg leek te zijn naar het podium. 'Hij had de race niet kunnen winnen, maar dat komt wel. Hij is een heel goede rijder, maar Norris heeft de overhand. Hij heeft wel dat killer instinct, hij is soms alleen wat te eager', denkt Van der Garde. 'Maar als hij het allemaal op een rijtje krijgt, dan wordt hij een grote jongen.'

Van der Garde verwacht meer zeges voor Norris dit seizoen

Piastri liep later in de race schade op aan zijn bolide vanwege een incident tussen hem en Sainz. De twee waren met elkaar in gevecht, en dat liep uiteindelijk voor beide partijen slecht af. De Spanjaard kreeg een tijdstraf, Piastri moest naar binnen voor een nieuwe voorvleugel. Teamgenoot Norris was ondertussen de rijder die de show aan het stelen was. 'Verstappen had het nadeel met de safetycar, maar het was wel weer een mooi spektakel. Deze zege van Norris was dik verdiend. Hij heeft meerdere mogelijkheden gehad, zoals in Sochi. Dat was echt zuur. Het is echt een leuke kerel, met hem kan je wel lachen. Iedereen weet dat hij een goede coureur is. Hij pakt er nog wel eentje dit seizoen, in Imola misschien', sluit Van der Garde af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws