Britse journalist concludeert: 'RB20 waarschijnlijk één van de beste Formule 1-auto's ooit' Opinie
Opinie

Britse journalist concludeert: 'RB20 waarschijnlijk één van de beste Formule 1-auto's ooit'

Britse journalist concludeert: 'RB20 waarschijnlijk één van de beste Formule 1-auto's ooit'

Andrew Benson is van mening dat iedere topcoureur in het huidige Formule 1-veld momenteel in staat is om te winnen in een bolide van Red Bull Racing. Volgens de BBC-journalist zijn de bolides waarin regerend wereldkampioen Max Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez dit jaar rijden misschien nog wel dominanter dan die van afgelopen seizoen.

Ook in China, op een circuit waar het F1-circus al sinds 2019 niet meer was geweest, legde Verstappen iedereen zijn wil op. In de sprintkwalificatie had de Nederlander weliswaar wat moeite, maar op zaterdagochtend herstelde de 26-jarige zich op overtuigende wijze in de sprintrace. In het restant van het weekend duldde Verstappen geen tegenstand meer en zelfs twee safetycars konden hem niet van de wijs brengen.

Het roept bij sommigen de vraag op of de RB20 of juist Verstappen het verschil maakt. Benson geeft antwoord. 'De Red Bull van dit jaar zal waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als één van de beste Formule 1-auto's uit de geschiedenis, net als zijn twee directe voorgangers', schrijft de journalist op de website van BBC. 'En het is duidelijk dat elke topcoureur met deze auto zou winnen', voegt de Brit toe.

Dat betekent volgens Benson echter niet dat iedereen net zo gemakkelijk kan winnen als Verstappen. 'Pérez is daar het bewijs van', zo stelt de BBC-journalist. 'Vorig jaar won Verstappen negentien van de tweeëntwintig races, maar Pérez eindigde in slechts vier daarvan als tweede achter hem, wat een behoorlijk grimmige statistiek is. Dit jaar, waarin Red Bull tot dusver nog dominanter lijkt dan vorig jaar, was Pérez tweede achter Verstappen in drie van de vier keer dat de Nederlander won en slaagde hij er niet in om te profiteren toen de Nederlander uitviel in Australië.'

Zou Hülkenberg hetzelfde kunnen?

Als hem gevraagd wordt of bijvoorbeeld Nico Hülkenberg hetzelfde zou kunnen presteren in de RB20 als Verstappen, is Benson duidelijk. 'Hülkenberg en Pérez waren redelijk aan elkaar gewaagd toen ze teamgenoten waren bij Force India. Al eindigde Pérez in twee van hun drie seizoenen als teamgenoot hoger in het kampioenschap en hij podiumplaatsen scoorde, iets waar Hülkenberg nooit in slaagde', aldus Benson, die een aantal andere coureurs meer kans geeft.

'Natuurlijk staan er een aantal betere coureurs op de grid dan Pérez, die allemaal zouden winnen in een Red Bull-bolide als zij de plaats van Verstappen zouden innemen. Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Charles Leclerc, George Russell, Lando Norris, Carlos Sainz en misschien nog een paar anderen', somt Benson er een paar op. De BBC-journalist wil één ding echter wel heel duidelijk maken. 'Verstappen opereert op dit moment op een extreem zeldzaam niveau en iedereen in de F1 erkent dat. Dus het antwoord op de vraag of de auto of de coureur het verschil maakt, is het antwoord: het is een combinatie van beide!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws