Verstappen moet in zijn spiegels kijken: 'Hij wordt volgende week de sterkste concurrent' Opinie
Opinie

Verstappen moet in zijn spiegels kijken: 'Hij wordt volgende week de sterkste concurrent'

Verstappen moet in zijn spiegels kijken: 'Hij wordt volgende week de sterkste concurrent'

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher verwacht niet dat Sergio Pérez de grootste uitdager van Max Verstappen zal zijn in de Grand Prix van Oostenrijk. De Mexicaan miste het podium al drie races op rij, en Schumacher verwacht dan ook dat Verstappen meer rekening moet houden met Aston Martin en Mercedes dan met zijn eigen teamgenoot.

Verstappen pakte sinds de start van het 2021-seizoen al 31 overwinningen, en is dus hard op weg naar de bovenste posities in de verschillende lijstjes. 'Verstappen heeft inmiddels zijn 41e overwinning in zijn carrière gepakt in Canada, waarmee hij Ayrton Senna evenaart. Max controleerde de race, ook al was het niet het ideale circuit voor Red Bull', zo blikt Schumacher in zijn column bij de Duitse tak van Sky Sports F1 terug op het laatste Grand Prix-weekend.

De zesvoudig Grand Prix-winnaar ziet Verstappen voorlopig nog geen gooi doen naar het record van Lewis Hamilton. 'Er is nog een hele weg te gaan voordat hij bij de 103 overwinningen van Hamilton in de buurt komt, dus het valt te bezien in hoeverre de dominantie een vervolg krijgt. Je kon in Montreal al zien dat het veld dichter bij elkaar is gekomen en dat het wat spannender wordt. Aston Martin en Mercedes hebben het gat gedicht en Red Bull zal er wat last van krijgen dat het minder windtunneltijd tot haar beschikking heeft vanwege de straf van vorig jaar', verwacht de 47-jarige Duitser.

Concurrentie van Alonso in Oostenrijk

'Ik was onder de indruk van het team van eigenaar Lawrence Stroll', vervolgt Schumacher, die daarmee vooral op de tweede plek van Fernando Alonso zal doelen, en niet zozeer op de negende plek van Lance Stroll. 'Ze hebben een upgrade meegenomen die meteen werkte. Ik weet zeker dat we nog veel van de groene auto's mogen verwachten. Zoals ik het zie, staat Aston Martin net wat voor Mercedes na deze upgrade, en ik verwacht dat Alonso de sterkste concurrent voor Verstappen gaat zijn in de volgende race op de Red Bull Ring.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws