Windsor komt met derde optie voor Verstappen: 'Denk dat hij daar eerder naartoe gaat dan naar Mercedes' Opinie
Opinie

Windsor komt met derde optie voor Verstappen: 'Denk dat hij daar eerder naartoe gaat dan naar Mercedes'

Windsor komt met derde optie voor Verstappen: 'Denk dat hij daar eerder naartoe gaat dan naar Mercedes'

Peter Windsor denkt dat de rijdersmarkt rond 2026 helemaal open komt te liggen. De reglementen gaan volledig op de schop, zowel wat betreft de motoren als met het chassis, en de verwachting is dan ook dat er in 2026 een nieuwe pikorde komt. Verder heeft Lewis Hamilton eerder dit jaar de rijdersmarkt volledig op zijn kop gezet, wat Max Verstappen meerdere opties biedt. Windsor denkt dat Ferrari niet uitgesloten mag worden.

Ferrari leek jarenlang een goed rijdersduo te hebben met Charles Leclerc en Carlos Sainz. De schokbewegingen in de Formule 1-wereld waren dan ook groot toen het Italiaanse team in februari de komst van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton aankondigde. Leclerc had eerder in de winter een nieuw langdurig contract getekend, waardoor de conclusie al snel duidelijk werd: na 2024 is er voor Sainz geen plek meer bij Ferrari.

Wat is plan B bij Ferrari?

Terwijl de Spanjaard nog hard op zoek is naar een volgende werkgever, en daarbij beperkt lijkt tot achterhoedeteams als Williams, Stake, en Alpine, speculeert Windsor erop los hoe Hamilton het in de scharlakenrode bolide gaat doen in 2025. Hamilton gaf na de races in Canada en Oostenrijk aan zeer slecht gereden te hebben, en hij legt het dit jaar ook vaak af tegen George Russell, waardoor er veel vraagtekens zijn. Dat wekt gespreksstof op: 'Als Hamilton niet enorm snel is in zijn eerste Ferrari-jaar, wat zou Ferrari dan doen?' vraagt Windsor zich af in gesprek met Cameron F1 op YouTube.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lewis hamilton charles leclerc ferrari 2023
Houdt Hamilton in 2025 stand naast Leclerc?

'Als hij elke race omvergeblazen wordt door Charles Leclerc, en Leclerc zeven races wint en Hamilton geen enkele race gewonnen heeft, wat zou dan gebeuren?' vervolgt Windsor. 'Zou Ferrari het contract van Hamilton afkopen en iemand anders halen? Ik denk niet dat dit gaat gebeuren, want ik heb er vertrouwen in dat Hamilton het goed gaat doen, maar op dit moment zou je zeggen dat het een interessante keuze is om Hamilton Carlos Sainz te laten vervangen.'

Verstappen in het rood

Volgens Windsor is er maar één logisch antwoord op die vraag. 'Ik denk dat ze voor Max zouden gaan', aldus de 72-jarige analist, die de regerend wereldkampioen koppelt aan het meest legendarische team in de Formule 1. 'Als Ferrari volgend jaar goed is, en er een aanbod op tafel ligt, omdat ze Lewis niet meer willen hebben, omdat ze beseffen dat ze met Lewis de verkeerde keuze gemaakt hebben, dan denk ik dat Max eerder geneigd is om naar Ferrari te gaan, dan naar Mercedes.'

Windsor wijst er namelijk op dat Ferrari dan weinig alternatieven heeft. 'Ik denk niet dat ze Oliver Bearman Hamilton zouden laten vervangen. Ik vind nog steeds dat het helemaal verkeerd is dat Sainz vervangen wordt. Ik heb er geen probleem mee dat Lewis dat aanbod accepteerde, en dat begrijp ik ook, maar het klopt niet dat een jongen die goed genoeg is om Grands Prix te winnen nu al weet dat hij er na dit seizoen uitvliegt. Dat is echt helemaal niet goed.' Windsor noemt Russell en Lando Norris als andere opties, maar ziet die als minder waarschijnlijk dan Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws