Van der Garde weet het zeker: 'Hij weet dat Newey naar dat team toegaat' Formule 1
Formule 1

Van der Garde weet het zeker: 'Hij weet dat Newey naar dat team toegaat'

Van der Garde weet het zeker: 'Hij weet dat Newey naar dat team toegaat'

Met de zomerstop in zicht zit de Formule 1 nog altijd middenin haar silly season. Het 2024-seizoen wordt gekenmerkt door een stoelendans van coureurs tussen teams. Bij maar liefst zes teams is er nog minstens een stoeltje over voor het aankomende seizoen. Het hele circus werd in gang gezet toen huidig Mercedes-coureur Lewis Hamilton in februari vriend en vijand verbaasde toen hij aankondigde vanaf 2025 bij Ferrari te rijden. Dat gegeven houdt de gemoederen nog steeds bezig.

Ook de mannen van De Race Show (DRS)-podcast zijn er vooralsnog niet over uitgepraat. De zevenvoudig wereldkampioen voegde zich in 2013 bij het team van Mercedes. De Duitse renstal werd vervolgens, met name na ingang van de destijds nieuwe sportreglementen van 2014, oppermachtig met Hamilton in haar team. Samen behaalden zij maar liefst zes wereldkampioenschappen. Een breuk tussen de twee leek dan ook vrijwel onmogelijk. Joost Hofman vraagt aan Giedo van der Garde wat Hamilton moet hebben bewogen om Mercedes te verlaten.

Exclusieve kennis

De geschiedenis leert ons dat Mercedes er goed in is zich klaar te stomen voor nieuwe reglementen. Vanaf 2026 zullen de nieuwe reglementen, die begin juni bekend werden gemaakt, hun intrede doen. Een van de veranderingen is dat de auto's voor 50 procent aangedreven zullen worden door een verbrandingsmotor en voor 50 procent door een elektrische motor. Al lijkt het team van Mercedes sinds Max Verstappen in 2021 zijn eerste wereldtitel behaalde haar momentum te zijn kwijtgeraakt, wordt er voor de nieuwe reglementen veel van het team verwacht.

Des te opvallender is het dat Hamilton er in aanloop naar de nieuwe reglementen voor heeft gekozen om de Duitse renstal te gaan verlaten. Ook Red Bull Racing-teambaas Christian Horner vond het destijds een opvallende keuze. 'Lewis Hamilton heeft ongeveer de meeste kennis van de grid en die besluit om Mercedes te verlaten', merkte hij op. Volgens Van der Garde is de overstap van Hamilton alleen helemaal niet zo verbazingwekkend. 'Hamilton weet dat Adrian Newey naar Ferrari gaat', verkondigt hij zelfverzekerd in de podcast.

Nadat Hamilton de eerste bom liet vallen in de wereld van Formule 1, viel de tweede toen topontwerper Adrian Newey aankondigde het team van Red Bull te verlaten. Voor de start van het seizoen belandde het Oostenrijkse team in een crisis toen Horner ervan werd beschuldigd grensoverschrijdend gedrag te hebben vertoond. Het vertrek van Newey gaf twee maanden na dato nogmaals aan dat de crisis die was losgebarsten binnen het team nog lang niet over was. Newey zelf heeft sinds zijn aankondiging in mei nog niets bekend gemaakt over zijn toekomstplannen. 'Ik denk dat Hamilton iets weet wat sommige mensen nog niet weten. En het schijnt echt dat dat Newey naar Ferrari toe gaat', zegt Van der Garde.

Volgens de voormalig Formule 1-coureur moet het vertrek van Newey een van de doorslaggevende factoren zijn geweest voor Hamilton om zijn Mercedes-tenue in te ruilen voor een rood exemplaar van Ferrari. 'Natuurlijk heeft Hamilton zoiets van: Het is een jongensdroom om ooit naar Ferrari toe te gaan. Ik wil graag die kant op om ooit nog een keer in het rood te kunnen rijden. Dan weet je vervolgens als een Newey daar komt, gaat het team natuurlijk wel vooruit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws