Stephane Kox

Stephane Kox, geboren op 25 december 1993, is een Nederlandse coureur en presentatrice. Kox zal vanaf 2022 de pitreporter zijn van Viaplay in Nederland en daarmee neemt ze de interviews met de coureurs tijdens een Grand Prix voor haar rekening. De aankondiging van Kox in 2021 betekende ook meteen het einde van Jack Plooij als pitreporter voor de Nederlandse televisie. 

Stephane, dochter van coureur Peter Kox, begon al op jonge leeftijd met racen. De Brabantse coureur heeft al flink wat race-ervaring opgedaan. Zo deed ze onder meer mee in de ADAC Formula Masters, de BMW 235i Racing Cup en de GT4 European Series. In de afgelopen jaren zagen we Kox ook in de programma's van RTL Autowereld als presentatrice.

Viaplay neemt uitzendrechten Formule 1 over

Eind-2021 werd bekend dat de Formule 1 in Nederland komend seizoen te zien is op Viaplay, een nieuwe aanbieder op het gebied van sport en entertainment. Viaplay komt als streamingdienst naar Nederland en daarbij krijgt het ook enkele zenders toegewezen bij aanbieders als KPN en Ziggo. Viaplay is onderdeel van Nordic Entertainment Group (NENT), een groot Zweeds mediabedrijf dat ook in andere landen de uitzendrechten van de Formule 1 heeft gewonnen. 

Stephane Kox Nieuws