F2 in Nederland | Novalak zegeviert na rommelige hoofdrace op Circuit Zandvoort F2 & F3
F2 & F3

F2 in Nederland | Novalak zegeviert na rommelige hoofdrace op Circuit Zandvoort

F2 in Nederland | Novalak zegeviert na rommelige hoofdrace op Circuit Zandvoort

Naast de Formule 1 komt ook de Formule 2 in actie tijdens het Grand Prix-weekend in Nederland. De Formule 2-coureurs werken in Zandvoort hun elfde raceweekend van het 2023-seizoen af, terwijl de Formule 3 ontbreekt vanwege een gebrek aan ruimte op het krappe circuit. F1Maximaal.nl houdt je in dit topic op de hoogte van alle updates en uitslagen van de Formule 2 in Nederland.

F2: Novalak zegeviert na rommelige hoofdrace op Circuit Zandvoort

Na een rommelige Formule 2-race is het Clément Novalak die er met de winst vandoor gaat, met Zane Maloney op plek twee en Jak Crawford op de derde plek. De als veertiende gestarte Richard Verschoor eindigde daar net achter op P4. De race ging van start achter de safetycar vanwege de natte omstandigheden op de baan, maar de chaos begon pas na de start. Frederik Vesti, de nummer twee van het kampioenschap, startte vanaf de derde positie maar spinde al in de eerste bocht na de start. In dezelfde bocht was het Juan Manuel Correa die Oliver Bearman van de baan tikt, wat uiteindelijk een safetycar veroorzaakte. Ook Jack Doohan verloor al voor de daadwerkelijke start van de race de controle over zijn auto.

Het weekend van Théo Pourchaire eindigde ook dramatisch. De Fransman, tevens de leider in het kampioenschap, parkeerde zijn bolide in de grindbak, resulterend in een uitvalbeurt. Onder de safetycar ging het ook volledig mis voor Vesti. Na een pitstop vliegen beide achterbanden eraf, waardoor de Deen stil komt te staan op de baan. Na de safetycar vond er nog een kort incident plaats tussen Bearman en Victor Martins, waardoor Bearman uiteindelijk ook een uitvalbeurt achter zijn naam kreeg en Martins een tijdstraf van tien seconden toegewezen kreeg. Na een tijd veranderde de race in een tijdsgebonden sessie, en in de tweede helft van de race leek de chaos weer wat te zijn gaan liggen.

F2: Geluk bij ongeluk voor Pourchaire: race afgelast

Kampioenschapsleider Théo Pourchaire kende gisteren met een tiende plek in de kwalificatie een teleurstellend resultaat. De Fransman mocht daardoor vandaag wel vanaf poleposition starten, maar kon daar niet lang van genieten: Pourchaire kende technisch problemen en kon in eerste instantie niet van start gaan. Uiteindelijk startte hij uit de pitstraat en sloot hij achteraan aan. De natte race werd echter al snel stilgelegd, vanwege een stevige crash tussen Jak Crawford en de beide Campos-coureurs, waarbij Ralph Boschung bovenop teamgenoot Kush Maini eindigde.

Later werd er nog een poging gewaagd, maar toen ging het nog harder regenen, waardoor besloten werd de race niet meer te herstarten. Aangezien er geen twee ronden zonder safetycar verreden waren, worden er geen punten uitgedeeld, waardoor de technische problemen van Pourchaire hem uiteindelijk geen punten gekost hebben.

F2: Crawford pakt poleposition in rodevlaggenfestijn

Red Bull-juniortalent Jak Crawford heeft de eerste startplek voor de Formule 2-hoofdrace op zondag gepakt. De pas 18-jarige Amerikaan reed al vroeg in de kwalificatie de snelste tijd in Zandvoort, waarna het restant van de kwalificatie gekenmerkt werd door drie rode vlaggen, veroorzaakt door achtereenvolgens Jehan Daruvala, Juan Manuel Correa en Clément Novalak. Crawford wordt op zondag vergezeld op de eerste startrij door Dennis Hauger, ook een Red Bull-juniortalent, die wel nog de tijd van Crawford wist aan te scherpen, maar zijn tijd ongeldig zag worden verklaard omdat de rode vlag werd gezwaaid, vlak voordat hij over start-finish reed.

Verschillende topcoureurs werden de dupe van het feit dat de tijden in de slotminuten niet meer verbeterd konden worden. Kampioenschapsleider Théo Pourchaire bleef op P10 steken, al mazzelt de Fransman daardoor wel een eerste startplek in de sprintrace morgen. Titelconcurrent Frederik Vesti beperkte de schade met een derde plek, terwijl Richard Verschoor op de veertiende positie bleek steken in zijn thuisrace. Ook Ayumu Iwasa, de nummer drie in het kampioenschap, zal met een twaalfde plek niet tevreden zijn.

Verstappen is de torenhoge favoriet voor de zege in Zandvoort! Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws