F3 in België | Doohan solide naar overwinning in derde race, Hauger steelt de show F2 & F3
F2 & F3

F3 in België | Doohan solide naar overwinning in derde race, Hauger steelt de show

F3 in België | Doohan solide naar overwinning in derde race, Hauger steelt de show

Ook de Formule 3 rijdt dit weekend in België. Hoewel de subklasse van de Formule 1 aan populariteit haar grotere broer niet evenaart, is de klasse voor Nederlandse F1-fans wel interessant. Zo is er voldoende talent te vinden van diverse juniorenprogramma's van de Formule 1-teams, terwijl we bij MP Motorsport Tijmen van der Helm terugvinden. Middels F3 in België spelen wij de meest recente updates door van het Formule 3-raceweekend.

11.30u (29/08) | Doohan solide naar overwinning in derde race, Hauger steelt de show

In de derde en laatste Formule 1-race op Spa-Francorchamps heeft Jack Doohan de overwinning binnengesleept. De Australiër startte van poleposition en had daardoor dankzij een nat wegdek een voordeel. Omdat hij als enige coureur geen 'spray' voor zich had, bleven zijn rondetijden contant en kon hij naar de overwinning rijden. Dat betekent niet dat hij in de weg gezeten was, want de snelste man op de baan leek lange tijd Victor Martins. De Fransman probeerde vanaf P2 alles wat hij kon, maar na enkele gevechten in de openingsfase kwam het niet tot een volwaardige inhaalactie. Martins leek sneller, maar had ook last van wat foutjes in de tweede sector, waardoor hij uiteindelijk het zicht op de overwinning kwijtraakte.

Verderop in het veld was het Dennis Hauger die met een prachtige inhaalactie op David Schumacher voor P8 de show stal. Hauger, onderdeel van het opleidingsprogramma van Red Bull, kende tot nu toe een slecht weekend. De kwalificatie viel voor de coureur letterlijk en figuurlijk in het water, dat terwijl hij bezig is aan een goede reeks in de opstapklasse. Desalniettemin liet hij zich zondagochtend van zijn beste kant zien door buitenom in te halen bij zijn Duitse concurrent, een actie dat applaus opleverde van het publiek op de tribunes.

Van der Helm veroorzaakt rode vlag, Doohan houdt kampioenschap in leven

De kwalificatie van de Formule 3 op Spa-Francorchamps kwam stil te liggen met een rode vlag nadat Tijmen van der Helm in zijn MP Motorsport-bolide langs het asfalt bij Blanchimont stond. Ondertussen pakt nummer twee in het kampioenschap, Jack Doohan, poleposition. Naast dat zijn pole het F3-kampioenschap nog ietwat in leven houdt, is het de eerste pole voor de Red Bull-junior.

Nummer één in het kampioenschap, Dennis Hauger, staat met 152 punten al 63 punten los van Doohan. Hauger kwalificeerde zich als veertiende, dus zal zijn best moeten gaan doen om terug te komen in het F3-weekend.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws