Fittipaldi-telg ziet Verstappen als voorbeeld: 'Hij is mijn favoriete Formule 1-coureur' F2 & F3
F2 & F3

Fittipaldi-telg ziet Verstappen als voorbeeld: 'Hij is mijn favoriete Formule 1-coureur'

Fittipaldi-telg ziet Verstappen als voorbeeld: 'Hij is mijn favoriete Formule 1-coureur'

Enzo Fittipaldi is bezig aan zijn tweede jaar in de Formule 2. Nadat de in Miami geboren Braziliaan vorig jaar als achtste eindigde in het kampioenschap, is hij toegetreden tot het Red Bull-juniorprogramma. Als het op de Formule 1 aankomt, is het dan ook niet moeilijk voor Fittipaldi om zijn favoriete coureur aan te wijzen: Max Verstappen

Net als Max Verstappen komt ook Enzo Fittipaldi uit een bekende racefamilie. Enzo is de kleinzoon van Emerson Fittipaldi, die in 1972 en 1974 tweemaal een wereldtitel binnen wist te slepen. Daarnaast is de oudere broer van Enzo ook coureur: Pietro Fittipaldi was eind 2020 de laatste Braziliaan die in een Formule 1-race in actie kwam, nadat hij George Russell in Bahrein mocht vervangen, toen de jonge Brit Lewis Hamilton bij Mercedes mocht vervangen. Een race later mocht Pietro Fittipaldi opnieuw deelnemen aan een Formule 1-race, omdat Romain Grosjean na zijn grote ongeluk aan de zijlijn bleef staan.

Broertje Enzo hoopt in de voetsporen van zijn grote broer te kunnen treden, al heeft hij binnen het Red Bull-jeugdteam de nodige concurrentie. Naast Liam Lawson, die in Japan actief is, zijn er nog vijf andere Red Bull-talenten in de Formule 2 terug te vinden: Ayumu Iwasa, Dennis Hauger, Zane Maloney, Jak Crawford en Isack Hadjar. Momenteel staat Fittipaldi zevende in het kampioenschap. De Braziliaan eindigde afgelopen zondag nog als tweede in de hoofdrace in Spanje.

Verstappen als voorbeeld

In een filmpje van zijn team, Rodin Carlin, zegt Fittipaldi: 'Op dit moment is Max Verstappen mijn favoriete Formule 1-coureur. Hij is heel agressief op het circuit', bedoelt Fittipaldi op een positieve manier. 'Hij is overal snel: in de kwalificatie, en in de race', zo voegt de 21-jarige coureur toe. Hij denkt dat hij zelf ook wel een aantal kwaliteiten bezit die hij ook bij Verstappen terugziet. 'Ik denk zelf ook dat ik een heel agressieve coureur ben als het aankomt op racevaardigheid, maar ik denk dat ik ook heel netjes kan rijden onder raceomstandigheden. Ik ben dus erg goed met bandenmanagement. Ik kijk niet naar andere coureurs om vervolgens te denken dat ik ook op die manier moet rijden. Ik kijk naar mijn eigen stijl van racen. Ik wil op de beste manier rijden waartoe Enzo Fittipaldi in staat is', zo spreekt de Formule 2-coureur over zichzelf in de derde persoon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws