Formule 3-runner-up debuteert in F2 in Bahrein F2 & F3
F2 & F3

Formule 3-runner-up debuteert in F2 in Bahrein

Formule 3-runner-up debuteert in F2 in Bahrein

Formule 3-coureur Theo Pourchaire, die als tweede eindigde in het kampioenschap, zal voor het einde van dit jaar promoveren naar de Formule 2. De 17-jarige Fransman neemt plaats in de auto bij BWT HWA Racelab voor de laatste twee races van het seizoen.

'Ik ben erg blij om deel te nemen aan de laatste twee ronden van de FIA Formule 2 in Bahrein', zegt Pourchaire tegenover Formula Scout. 'Ik wil HWA Racelab hartelijk bedanken voor deze kans.' De Fransman reed twee seizoenen in de Formule 4, voordat hij dit jaar de sprong maakte naar de Formule 3 bij ART Grand Prix.

Hij behaalde uiteindelijk twee overwinningen en liep de titel mis op slechts drie punten. 'Ik kan haast niet wachten om met het team te werken en de nieuwe auto te leren kennen', aldus Pourchaire. 'Ik wil ook mijn familie en sponsors bedanken voor hun steun. Ik ben klaar om te racen!'

Strick: 'Theo's talent buiten kijf'

'We zijn verheugd dat zo'n zeer getalenteerde jonge coureur zijn eerste stappen in de Formule 2 kan zetten', zegt HWA-teambaas Thomas Strick over het debuut van de 17-jarige bij zijn team. 'Theo's talent staat buiten kijf en het succes dat hij heeft genoten spreekt voor zich.'

'De afgelopen jaren heeft hij meerdere keren bewezen dat hij snel zijn draai kan vinden in een nieuwe serie', vervolgt Strick. 'We zijn enthousiast over zijn debuut in Bahrein.' De Formule 2 sluit het seizoen af in de tweede race in Bahrein.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws