Red Bull zet zoden aan de dijk in juniorenklassen F2 & F3
F2 & F3

Red Bull zet zoden aan de dijk in juniorenklassen

Red Bull zet zoden aan de dijk in juniorenklassen

Red Bull heeft goede zaken gedaan in de Formule 2 en de Formule 3. Maar liefst vier coureurs die onder de vlag van het Oostenrijkse merk rijden, mogen vanaf 2021 aantreden in de subklassen van de Formule 1, naast de coureurs die hun stoeltje binnen de klassen al wisten te houden. Juri Vips, Liam Lawson, Jonny Edgar en Jak Crawford zijn de gelukkigen.

Formula Scout heeft namelijk gemeld dat Red Bull-junioren Juri Vips en Liam Lawson beiden een volledig seizoen mogen gaan rijden in de Formule 2. Het duo zal in de opstapklasse uitkomen voor Hitech GP. Vips mocht vorig jaar al enkele invalbeurten rijden bij DAMS, ter vervanging van de geblesseerde Sean Gelael, en heeft indruk gemaakt.

'Ik kijk er enorm naar uit om weer met Hitech te werken', meldde de Est, die in 2019 al eens met het team samenwerkte in de Formule 3. 'We kenden toen een goed jaar samen. Hun eerste seizoen in de Formule 2 zaten ze meteen al op niveau en ik heb er vertrouwen in dat we in 2021 voor de titel kunnen vechten.'

Lawsons aanstelling bij Hitech komt na een sterk F3-seizoen. De talentvolle Nieuw-Zeelander reed vorig jaar zijn tweede seizoen in de Formule 3, werd vijfde in het klassement en behaalde daarnaast drie overwinningen en nog eens drie podiumplekken. Hij deed dit voor het F3-team van dezelfde renstal als waarvoor hij volgend jaar zal gaan rijden.

'Ik verheug mij er zeer op om in de Formule 2 te gaan rijden met Hitech. Na twee jaar in de Formule 3 voel ik mij voorbereid op dit kampioenschap en wil ik mijn uiterste best doen voor het team', meldde de Red Bull-junior, die zich in een aardige vaart een weg baant door de juniorenklassen.

Dit nieuws komt vlak nadat er gemeld werd dat ook Jehan Daruvala zijn stoeltje in de Formule 2 behoudt. De Indiër zal volgend jaar wederom uitkomen voor Carlin, het team waar Yuki Tsunoda in 2020 een uitstekende titelstrijd mee reed. Het leverde de Japanner uiteindelijk een kans bij AlphaTauri op.

Edgar en Crawford naar de Formule 3

De twee andere Red Bull-junioren die het volgend jaar mogen laten zien in een hogere raceklasse, ook volgens Formula Scout, zijn Edgar en Crawford. In 2019 kwam het duo uit voor Van Amersfoort Racing in de Formule 4 en wist Edgar nipt het onderlinge duel te winnen, met slechts twee punten verschil.

Komend seizoen zullen ze niet in hetzelfde team te vinden zijn. Edgar wordt namelijk bij Carlin geplaatst en Crawford bij Hitech GP. 'Ik heb erg blij dat ik voor Carlin uit mag komen en een poging mag wagen in de Formule 3', stelde eerstgenoemde.

Crawford, die in mei 16 jaar oud wordt, verheugt zich ook op de nieuwe uitdaging en geeft aan dat hij uitkijkt naar het racen in een sterk veld van concurrenten. Naast de twee nieuwkomers vinden we Dennis Hauger en Jack Doohan volgend jaar ook weer terug in de Formule 3.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws